Festival chutí
27.-28.5. 2023
Festival chutí
Ochutnejte dobroty z obnoveného Kyjovského pivovaru
Pozdrav všech sládků „Dej Bůh štěstí!“ zaznívá také v obnoveném Kyjovském pivovaru. Na Festivalu chutí v Brně se představí výčepní desítkou, 12° ležákem a svými speciály.
„Náš pivovar chce navázat na úspěšnou historii. Kyjovský pivovar fungoval pod různými majiteli od počátku 16. století až do roku 1966,“ vysvětluje majitel Tomáš Machalínek.
Pivo se v Kyjově vyrábí klasickými metodami. Konzumenti se mohou těšit na výčepní 10° pivo, 12° ležák i jiná speciální piva. Pivo se točí přímo z výčepních tanků v pivovarské restauraci, ale i v hospůdkách a restauracích v okolí Kyjova. Kdo by chtěl, může využít i prodeje „přes ulici“, a to buď v litrových PET lahvích nebo v keg sudech. K těm lze zapůjčit výčepní zařízení.
Pivovar vyrábí na ploše více než 150 m2. Standardní pivovarské provozy, stejně
jako ten v Kyjově, se neobejdou bez varny, spilky, prostorů pro ležácké sudy,
ale také šrotovny nebo místa na čištění a plnění sudů a lahví. „Zájemci mohou
absolvovat i komentované prohlídky, při nichž se dozví více o samotné výrobě,“
poznamenal Tomáš Machalínek. Pohled přímo do skutečného provozu nabízí, ale i
přilehlá restaurace. Tu doplňuje multifunkční sál a letní zahradní posezení.
Sál slouží především pro účely seminárních služeb, pořádání svatebních hostin,
narozenin a jiných akcí, ale také pro menší koncerty a podobně.
„Kromě skvělého piva nabízíme našim hostům také kvalitní kuchyni, speciální pivní
pochutiny a samozřejmě milou a rychlou obsluhu. Na pivovar v další etapě
navážou služby pivních lázní, prodej pivních suvenýrů a dalších tematických
produktů,“ plánuje majitel.
Po dobrém pivě a jídle je dobré si odpočinout. „To umožníme v našem hotelu s 25
pokoji a 55 lůžky mohou zákazníci strávit příjemný víkend, letní dovolenou nebo
jen nocleh při služební cestě. Pokoje jsou standardně vybaveny v tříhvězdičkové
kvalitě,“ dodal Tomáš Machalínek. Věří, že obnovený Kyjovský pivovar se stane
zajímavým turistickým cílem a pro místní oblíbenou restaurací.