GO
2.-5.11. 2023
Veletrh průmyslu cestovního ruchu
REGIONTOUR
2.-5.11. 2023
Veletrh turistických možností v regionech
RegFoodFest: Matějovo pekařství tvoří podle starobylých receptur
Pokud milujete sladké a obdivuje pekařský um, zamiřte mezi 17. a 20. lednem na brněnské výstaviště. V pavilonu P u příležitosti cestovatelských veletrhů Go a Regiontour poznáte i krajové speciality a oceněné potraviny značkou Regionální potravina či Klasa. Známkou kvality se pyšní i blanenské Matějovo pekařství, které si zakládá na starobylých recepturách, postupech a ruční práci.
Pekárny Blansko a.s., které v současné době expandují se značkou Matějova pekařství, jsou tradičním regionálním výrobcem s historií od roku 1953. Mají síť vlastních prodejen zaměřených na kulturu prodeje s kavárnami a pečením přímo v prodejnách metodou Cool Risingu. Přesněji vlastních vyrobených a chlazených produktů nikoli mražených. Těchto prodejen je už na tři desítky.
Ocenění Regionální potravina si loni pekárny odnesly za svůj Míša dort. Extra jemný dort zaujme smetanovým základem a tvarohem na čokoládovém korpusu, čerstvými malinami a zdobením čokoládovými hoblinami. Po upečení v dortové formě se vychladlý korpus potře vrstvou tvarohové náplně zjemněné vyšlehanou smetanou. Poté se povrch ozdobí hoblinkami polevy a čerstvými malinami. Lahodná chuť tvarohové náplně je odlehčená šlehanou smetanou. K výrobě se používají regionální suroviny.
Známek kvality ale mají blanenští mnohem víc.
Současně také
Caravaning Brno
2.-5.11.2023
Mohlo by vás zajímat
Vybíráme z firem