Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MOBITEX
23.-26.4. 2014

Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu

Střední škola umění a designu, stylu a módy a Vyšší odborná škola, Brno

 

obor Design interiéru
Husova 10, 602 00, Brno
Kontaktní osoba: Ing. arch. Petr Coufal, Ing. Drahomír Nantl
Tel.: +420 603 967 791, +420 725 011 789
E-mail: coufal@ssudbrno.cz, nantl@ssudbrno.cz

Studium je zaměřeno na získávání znalostí v oblasti designu nábytku a interiérové architektury s využitím počítačové grafiky. Základem výuky je osvojení si kresebných dovedností a kompozičních zákonitostí, ale také znalostí materiálů, konstrukcí a technologií. Tyto student následně využije pro tvorbu vlastních studií a návrhů. Důraz je kladen na tvořivost, schopnost samostatné, ale i kolektivní práce od počátečních skic, přes technickou dokumentaci až k realizaci modelů či prototypů ve školních dílnách. Jinou možnou formou realizace je počítačová vizualizace - vytváření prostoru a modelování ve 3D programech. V našich studentech se snažíme pěstovat individualitu, zodpovědnost, cit pro detail, manuální zručnost, ale také motivovat je k přemýšlení o problémech a hledání nových cest a přístupů. Absolvent oboru Design interiéru se uplatní jako designér v týmech nábytkářských a interiérových studií a ateliérů. Práci bytového architekta může také vykonávat jako osoba samostatně výdělečně činná, v oblasti obchodu s nábytkem, nebo u firem, které se specializují na kompletní realizaci interiéru. Dále se může uplatnit v řízení menších pracovních kolektivů ve firmách vyrábějících nábytek. Po ukončení studia a úspěšném vykonání maturitní zkoušky je absolvent připraven ke studiu na vysokých školách a na vyšších odborných školách v oblasti designu, architektury, ale i příbuzných oborů.

Klaudie Ančincová / věšák Jelínek

Jmenuji se Klaudie Ančincová a studovala jsem Střední školu umění a designu v Brně - ateliér Design interiéru, nyní studuji ve Zlíně na Univerzitě Tomáše Bati – Fakulta multimediálních komunikací – ateliér Prostorová tvorba. Věnuji se tvorbě interiérů a exteriérů, produktovému designu.

Klaudie Ančincová / věšák Jelínek

Karolína Burešová / konferenční stolek

Absolventka ZUŠ Jaroslava Kvapila, v současnosti studentka SŠUD Husova 10, obor Design Interiéru a 1. ročníku Fakulty Architektury VUT v Brně.

Karolína Burešová / konferenční stolek

Oto Emr / Čajový stolek

Narodil jsem se roku 1994 v Brně, studoval jsem první čtyři roky gymnázium Integra v Brně-Líšni a následně po dokončení základního vzdělání jsem přešel na Střední školu umění a designu v Brně na Husově ulici. Tímto rokem zakončuji studium oboru Design interiéru a chystám se na studium architektury na VŠUP v Praze.

Oto Emr / Čajový stolek

Anette Husárová / Corallo light

Studentka Střední školy umění a designu, stylu a módy v Brně. V současné době studuje 4. rokem obor Design interiéru.

Anette Husárová / Corallo light

Martina Jarošová / konferenční stolek

Střední školu umění a designu, stylu a módy v Brně, obor Design interiéru absolvovala v roce 2013. Nyní studuje v 1. ročníku na Akademii výtvarných umění v Praze.

Martina Jarošová / konferenční stolek

Kateřina Skotálková / věšák Kale

Momentálně studuji Střední školu umění a designu, stylu a módy v Brně. Studuji obor Design interiéru, a tudíž se zabývám návrhy interiéru, ale i solitérů. Ve svých návrzích se snažím uplatnit kombinaci funkčnosti, jednoduchosti, estetičnosti a dynamiky.

Kateřina Skotálková / věšák Kale

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště