Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MOBITEX
23.-26.4. 2014

Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu

Anette Husárová / Corallo light

 

Studentka Střední školy umění a designu, stylu a módy v Brně. V současné době studuje 4. rokem obor Design interiéru.

Corallo light

Námět: metamorfóza neboli proměna, přeměna, změna tvaru

Vize: Přeměna neviditelného ve viditelné. Přeměna pocitu ve hmotu, který ožije prostřednictvím světla. Naše pocity, které se mění, ovlivňuje hru světla ve svém barevném spektru. Tato idea přeměny musí být obsažena i v přeměně tvaru.

Inspirace: Korál patří mezi tzv. organiku. Symbolismus korálu, stejně jako jeho barva, má jednu výjimečnou zvláštnost: svojí povahou se v něm shodují tři říše: živočišná, rostlinná a minerální.

Korál či vodní strom, jak je tento "kámen" v některých jazycích nazýván, má podobnou symboliku jako strom (osa světa) a symboliku hlubiny (počátku světa). Pod jménem "parthaig" sloužil korál ve staroindických textech k přirovnávání "ženské krásy", zejména rtů. Podle Ovidia (Metamorfózy) vznikly korály z kapek krve, které dopadly do písku po odtětí hlavy medúzy Gorgony. Léčivý účinek popisuje antický lékař Pedanios Dioscurides a nazývá je mořskými keři. Ve starověku se věřilo, že voda, která není pitná, se ponořením korálů může na pitnou změnit, a že korál je schopen chránit vodu před otravou.

Technika: Základním článkem tvaru, jako u korálu, je spodní část PET lahve, která je organického tvaru. Je vytvořen přeměnou funkce a její změnou tvaru. Tento článek je nejprve počítačově vymodelován v 3D tvaru a následně spojen v prostorový útvar. Celkový tvar vyjadřuje náš základní pocit bytí a života. Nekonečnost tvaru ukazuje na nekonečnost života. Zdroj života totiž nemá ani počátek ani konec - stejně tak, jako přeměna dynamické síly ve hmotu. Je nevyčerpatelná. Spojování bylo prováděno kancelářskou sešívačkou a tvarování fénem (působení tepla).

Interiér: Nedílnou součástí prostoru je navržené hmotné světlo, které je do něho zasazeno svým jedinečným tvarem, jako člověk sám.

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště