Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MOBITEX
23.-26.4. 2014

Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu

Klaudie Ančincová / věšák Jelínek

 

Jmenuji se Klaudie Ančincová a studovala jsem Střední školu umění a designu v Brně - ateliér  Design interiéru, nyní studuji ve Zlíně na Univerzitě Tomáše Bati – Fakulta multimediálních komunikací – ateliér Prostorová tvorba. Věnuji se tvorbě interiérů a exteriérů, produktovému designu.  Ráda bych tvořila hravý design – například věšák Jelínek, design, který spojí člověka a designéra a v neposlední řadě design, který „ pomáhá“. Také se začínám částečně věnovat módní tvorbě.  Ráda sportuji, cestuji – poznávám jiné místa jejich kulturu a architekturu.

Věšák Jelínek

Jelínek je absolutní stylizace zvířete do hravého tvaru věšáku. Když jsem začínala, vytvořila jsem si tři varianty a z nich vybrala tu nejjednodušší.

Používá se na odkládání oblečení, šperků nebo tašek a jiných věcí, k tomu slouží zejména Jelínkovo paroží. Je vyroben pouze ze svařených trubek – svařování pod úhlem.

Polovina předních noh je vyplněna kovem – kvůli stabilitě při zatížení. Zbytek těla Jelínka je dutý. Všechny konce noh jsou uzavřeny protiskluzovou podložkou.

V této práci jsem použila širokou škálu barev přes stříbrnou až po červenou, kterou jsem si nakonec vybrala na finální model.

Povrchová úprava -  komaxit  - práškové lakování, zapečeno pod vysokou teplotou nebo elektrickým impulsem.

Tento věšák je původně zamýšlen do dětských pokojů, neboť zde nejsou žádné ostré hrany, ale myslím si, že by se skvěle hodil i do vstupních hal nebo veřejných prostoru jako je například čekárna u doktora. Chtěla jsem vytvořit čistý, jednoduchý a hravý produkt, který by splnil účel hravou cestou. A tak se narodil věšák Jelínek. Pro mne tento projekt zdaleka neskončil. Ráda bych pokračovala v tvorbě dalších zvířat jako například velbloud nebo plameňák.

Materiál: kov

Rozměry: v 1700 mm

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště