Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MOBITEX
23.-26.4. 2014

Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu

Oto Emr / Čajový stolek

 

Narodil jsem se roku 1994 v Brně, studoval jsem první čtyři roky gymnázium Integra v Brně-Líšni a následně po dokončení základního vzdělání jsem přešel na Střední školu umění a designu v Brně na Husově ulici. Tímto rokem zakončuji studium oboru Design interiéru a chystám se na studium architektury na VŠUP v Praze.

Čajový stolek

Mé dílo „čajový stolek“ je vyvrcholením studie rotace tvarů kolem své osy, které jsem se věnoval už od prvního ročníku na SŠUD. Čajový stolek se však nedrží původního konceptu ostrých hran obdélníkových desek, nýbrž se přelévá do jednolitého tvaru, který připomíná zkroucený kruh, či Mébiovu pásku. Výroba zůstává však na starém principu, celý tvar je nejprve vytvořen naměřenými překližkovými latěmi, které jsou spojeny k sobě a sbroušeny do hladkého tvaru.

Koncept čajového stolku je též odvozen od klasických čajových obřadů, kdy je důležitá vyrovnaná atmosféra a klid, proto je stolek postaven jen na dvou opěrných bodech a je stabilizován jen malými sbroušenými plochami, zbytek zajišťuje udržení rovnováhy na stole samém.

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště