Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MOBITEX
23.-26.4. 2014

Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu

Kateřina Barillová / závěs do kuchyně Natura, sedák Kousek přírody

 

Studentka 2. ročníku oboru Textilní tvorba Univerzity Hradec Králové. Je absolventkou Střední školy uměleckoprůmyslové v Ústí nad Orlicí (2012). Kromě textilního designu se zabývá textilní tvorbou, knižní vazbou, paličkovanou krajkou, figurální kresbou, oděvní tvorbou, ilustrací, enkaustikou, linorytem, litografií.

Závěs Natura

Kuchyně je prostor, který se využívá k práci s organickými prvky. Většinou zde pouze vaříme, nebo i jíme. Je jisté, že kromě kuchyňské techniky, která je odcizená a chladná, je třeba i nějaké organické pozadí, které nám dovolí cítit při jídle nebo jeho přípravě propojení s přírodou. Studentka se rozhodla inspirovat všemi formami dřeva jako materiálu, který si při výrobě kuchyňského nábytku vždy udržel kvalitu noblesu. I nepatrnost, jako je kůra stromu, může být velkou inspirací. Použitým motivem je tedy struktura stromové kůry, natištěná na textilii ručním šablonovým tiskem. Každý záhyb je jedinečně rozmanitý.

Materiál: bavlněná tkanina, pigmentové barvy

Rozměry: 1500 x 2200 mm

Sedák Kousek přírody

Kdykoliv je člověk na pokraji sil, obrací se k přírodě. Odpočinek, získání nové energie, to vše nám je příroda schopná dát. Vždy, když je potřeba, podá nám pomocnou ruku. Každý je rád, když se může projít po klidném lese či louce, aby získal klid, pohodu a čistou hlavu. Získal sílu, aby mohl dále žít ve městě plném techniky. Sedák je malá část přírody, kterou si člověk může nosit všude s sebou. V přeplněném vlaku, ve frontě v supermarketu nebo při čekání na MHD se může posadit a získat tak trochu klidu v každodenním shonu. Sedák je ručně tkaný útkovým rypsem na formě. Obal je tkaný na osmi-listovém stavu.

Materiál: smrkové dřevo, bavlněná příze, vlněná příze, jutová příze, kovové spony, bavlněné plátno, vlizelín

Rozměry: 530 x 250 x 280 mm, obal: 300 x 750 x 300 mm

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště