Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MOBITEX
22.-25.4. 2015

Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu

Iveta Tomková / Koberec Les fauves, paraván Scorpaena, přehoz Scorpaena

 

Iveta Tomková je absolventkou Střední školy uměleckoprůmyslové Ústí nad Orlicí, oboru Textilní výtvarnictví. V současnosti studuje 3. ročník Textilní tvorby na Univerzitě Hradec Králové na Katedře výtvarné kultury a textilní tvorby. Zabývá se bytovým designem a oděvním návrhářstvím. Zajímá se o nové textilní technologie. Ve své tvorbě kromě tradičních textilních technologií hledá nové formy a postupy s využitím experimentálních metod.

Koberec Les fauves

Koberec je inspirován uměleckým směrem fauvismem. Záměrem bylo vytvořit koberec hýřící barvami, kontrastující s interiérem. I když je menšího rozměru, barevnou kompozicí tvoří dominantu interiéru. Je vytvořen sešíváním barevných bambulek do navrženého tvaru a barevně dynamické kompozice.

Materiál: polyesterové bambulky o průměru 13 mm, polyesterová a bavlněná příze
Rozměry: 900 x 780 x 13 mm

Paraván Scorpaena

Paraván Scorpaena je inspirován mořskou rybou ropušnicí, která využívá bizarní vizáž na svoji ochranu. Jeho plocha je vytvořena prořezáváním jednobarevné plochy. Tím vznikl krajkový vzhled, který ve dne působí grafickým dojmem a večer vlivem světla vrhá stíny krajkové kompozice. Perforace plochy paravánu tvoří dekor, přitom zachovává funkci a navozuje pocit intimity.

Materiál: PVC linoleum, dřevo
Rozměry: 1600 x 1440 x 40 mm

Přehoz Scorpaena

Přehoz je doplňkem ložnice, pro který autorka navrhovala i paraván Scorpaena. Přehoz vytváří dekorativní prvek interiéru, odlehčuje a chrání spací plochu. Při tvorbě přehozu byl inspirací tradiční ručně vyšívaný krajkový přehoz. Dekor bordury je tvořen laserovým řezáním přes dvě světelně kontrastní vrstvy. Tento efekt umožňuje oboustranné použití a přeložením může vzniknout další nová kompozice. Přehoz byl realizovaný firmou SET servis sídlící v Helvíkovicích, CNC laserem.

Materiál: PVC linoleum, dřevo
Rozměry: 1700 x 1330 x 20 mm

 

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště