Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MOBITEX
22.-25.4. 2015

Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu

Daniela Lašútová / Čajová sítka Albert, Skleněné mísy HugO, Křeslo Sasanka

 

Studentka 4. ročníku ateliéru Průmyslový design na Fakultě multimediálních komunikací, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Její tvorba se vyznačuje hravostí produktů a jejich forem, kombinováním a experimentováním s materiály. Patrné jsou také vlivy jednotlivých zemí a inspirace v jejich řemeslech. Pohybuje se na hranici funkčnosti a dekorativnosti. Absolvovala roční studium na Lapin Yliopisto ve Finsku.

Čajová sítka Albert

Čajová sítka Albert jsou výsledkem experimentování s tvary jednoduchého, ale funkčního produktu. Porcelánové verze „Oblý tvar zámotku“,  „Mnohoúhelníkový ledovec“ a skleněný „Oblý závitek“ jsou funkční verze sítek na sypaný čaj,  jejichž součástí je i dřevěná palička kónického tvaru. Ta má vícero využití – s její pomocí lze sítko zavěsit na šálek, širší částí paličky se pak dají vybrat čajové lístky ze sítka a současně slouží i jako „lžička“ na míchání čaje.

Materiál: porcelán, sklo, dřevo
Rozměry: 200 x 450 x 200 mm

Skleněné mísy HugO

Kolekce mís HugO je založena na konceptu skládání a vytvoření ideálního řešení pro vlastní potřeby každého uživatele. Celek je složen ze skleněné mísy a víka, které se navlékají na dřevěnou osu. Ta je kónická a upevněná pomocí závitu do dřevěné podstavy. Vtip konceptu tkví v tom, že víko se dá otočit, čímž vznikne další mísa. Kombinováním se dají na jednu osu navěsit až tři víka, čímž lze vytvořit jedinečnou mísu na podávání cukrovinek, oříšků nebo ovoce.

Materiál: sklo, dřevo (švestka, ořech, třešeň), kovové komponenty
Rozměry: 200 x 450 x 200 mm

Křeslo Sasanka

Křeslo Sasanka je výsledkem aplikace technické 3D textilie v produktovém designu, snahy o využití potenciálu materiálu, jeho struktury a vlastností. Křeslo, jehož kovová konstrukce nese segmenty vytvořené z textilie a tvoří součást sedací měkké části, je určeno nejen do interiéru, ale také do exteriéru právě díky vlastnostem 3D textilie. Jednotlivé části – „malé sasanky“ z 3D textilie – se uchycují na kovovou konstrukci. Uživatel si je podle potřeby upraví; manipulace je jednoduchá a rychlá díky suchému zipu.

Materiál: kov, 3D textilie, textilní materiál
Rozměry: 900 x 1200 x 1000 mm

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště