Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MOBITEX
22.-25.4. 2015

Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu

Veronika Valušková / Ptačí krmítko

 

Veronika Valušková pochází z Kravař ve Slezsku. Vystudovala Střední školu průmyslovou a uměleckou v Opavě, obor průmyslový design. Střední školu úspěšně zakončila maturitní zkouškou. Studium designu ji naplňuje, proto se rozhodla v tomto odvětví pokračovat i nadále. Nyní je v prvním ročníku na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Baví ji jednoduchý, čistý a zároveň chytrý design.

Ptačí krmítko

Jedná se o závěsné ptačí krmítko z odlehčeného betonu (liaporbetonu), případně z běžného betonu. Liaporbeton je stejně pevný jako běžný beton a díky svým pórovitým zrnům keramického kameniva má navíc skvělé tepelně-izolační vlastnosti a podstatně nižší objemovou hmotnost.

Pokud z boku krmítka nasuneme pláty z plechu, objekt uzavřou. A z krmítka se stane budka pro ptáky. Boky jsou zasunuté 2 cm dozadu, čímž vytvoří tzv. antipredační zábranu, která brání predátorům (kočky apod.) dostat se do budky. Objekt tedy lze využít celoročně – přes zimu bez plátů jako krmítko, na jaře s pláty jako ptačí budku. Domečkem lze provléct provaz a zavěsit, nebo postavit na speciálně vytvarovaný stojan.

Materiál: odlehčený beton/beton, plech
Rozměry: 180 x 150 x 200 mm (šířka x hloubka x výška)

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště