Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

SALIMATECH
7.-9.2. 2023

Veletrh pro potravinářství a gastronomii

BERTO vrací masným výrobkům opravdovou chuť

 

Pravá šunka s 99% podílem masa, pikantní Záhorácka štiplavá klobása nebo Podracké viršle - párky vyráběné podle tradiční receptury, které obsahují 93 % masa, ale přesto jsou šťavnaté a po skousnutá krásně puknou. Stánek plný chutí otevřela slovenská firmo BERTO v pavilonu A2 a její premiérová účast měla velký úspěch.

Poctivé řeznické řemeslo ze Záhoří, píše se v logu firmy BERTO, kterou Ignác Bertovič založil v roce 1991 jako malý rodinný podnik. Navázal tak na několikagenerační rodinnou tradici a hrdost na zděděné řemeslo začal prokazovat vysokou kvalitou. Dnes ve Vysoké nad Moravou zaměstnává už 150 osob a vyváží do několika zemí včetně České republiky. O směřování své firmy má majitel jasno: nekompromisní kvalita a tradiční receptury s využitím moderních technologií. Vrací tak dobré jméno některým tradičním výrobkům, kterým cenový boj posledních desetiletí v očích zákazníků pošramotil pověst.

V průběhu tří let jsme úplně změnili produktové portfolio a nastavili vysokou kvalitu. Hrajeme si s chutěmi a technologiemi, spolupracujeme s firmami ze Švýcarska, z Německa, s českými i slovenskými společnostmi. Snažíme se výrobkům dát opravdovou chuť, takovou, jakou měly dříve. S tím je spojená vyšší cena, ale laciné věci už dělat nechceme. Snížit cenu a snížit kvalitu, pak znovu snížit cenu a snížit kvalitu, to nikam nevede. V cenovém boji totiž nemůže vyhrát nikdo ,” říká Ignác Bertovič. Nově se zaměřil třeba na výrobu celosvalových šunek, ale vylepšuje i měkké výrobky, jako je Záhorácká buršla nebo Záhorácky parízer. “Snažíme se dělat exkluzivní věci, ne laciné, a dáváme jim maximum. Třeba Podracké viršle je novinka, které jsem věnoval rok, abychom u párků mohli mít 93% podíl masa. To u párků není běžné, protože takový párek je tuhý a suchý, ale ten náš je šťavnatý a puká, je to opravdový párek,” popisuje Ignác Bertovič složitou výrobní alchymii. Jak dodává, je to o technologiích, ale také o kvalitních surovinách a umění je nakombinovat. Vedle podílu masa je důležitý i obsah tuku, který dává výrobku chuť a rozpouští většinu koření.

 

Datum: 2.3.2018 17:00:00

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště