Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

SALIMATECH
7.-9.2. 2023

Veletrh pro potravinářství a gastronomii

Exotické oleje na smažení, do smoothie i na kosmetiku

 

Stále populárnější kokosový olej, ale také arganový olej z Maroka, olej z macadamiových ořechů nebo z plodů afrického stromu marola. Rodinná firma Natural Oil v pavilonu A1 představuje méně známé přírodní oleje pro využití nejen v potravinářství.

V gastronomii je nejžádanější olej z kokosových ořechů, který se používá v teplé i studené kuchyni. Pro svoji typickou chuť a vůni je doporučován třeba na smažení palačinek nebo do asijských receptů. „Kokosový olej snáší vyšší teplotu než běžně používané oleje, kouřový bod má 220°C. Ale dá se jíst i za studena, lžičku ráno pro lepší trávení, používá se také do smoothie, polévek a salátů,“ vypočítává majitelka firmy Natural Oil Žaneta Kaňoková. Kokosový olej podle ní podporuje trávení, vyrovnává hladinu cukru v krvi, posiluje imunitu a účinkuje proti bakteriím a kvasinkám. Zároveň má kosmetické využití jako tělový olej či zábal na vlasy a používá se na bělení zubů.

Česká firma Naturail Oil se zabývá dovozem olejů pro potravinářství, gastronomii i kosmetiku. Na veletrhu Salima oslovuje hlavně prodejny zdravé výživy, které vedle potravin nabízejí také přírodní kosmetické produkty. Na stánku v pavilonu A1 můžete na vlastní kůži vyzkoušet různé méně známé oleje často exotického původu. Moringový olej pochází u Indie, arganový z Maroka a marulový z jižní Afriky. V nabídce nechybí ani olej mandlový, který je údajně nejbližší lidské kůži, nezanechává mastný film a hodí se i pro kojence.

Datum: 28.2.2018 13:13:00

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště