SALIMATECH
7.-9.2. 2023
Veletrh pro potravinářství a gastronomii
HRASPO: nový model myčky MEIKO přináší velké úspory
Brněnská společnost HRASPO, která dodává kvalitní technologie pro široké spektrum gastroprovozů už od roku 1992, představuje na veletrhu několik žhavých novinek. Například z Itálie doputoval zcela nový kávovar značky Astoria, mezi automatickými myčkami září nový model MEIKO, který přináší značné úspory.
„Myčka v celonerezovém provedení je mimo jiné jedinečná automatickým otevíráním a zavíráním. Už jenom to představuje pro restaurace nebo školy při mytí nádobí denní úsporu času kolem 30 minut,“ říká Martin Galla, obchodní zástupce firmy Hraspo. Myčka má koše o rozměru 50x60 cm a dostatečnou vstupní výšku na to, aby se do ní vešly i vysoké hrnce. Mycí program je většinou dvouminutový, za hodinu se dá zhruba zvládnout 30 košů s nádobím. Myčky mají GiO moduly, které pomáhají tomu, že sklo je vždy dokonale čisté. MEIKO vyvinula svoji technologii GiO jako účinnější způsob čištění vody před mycím cyklem. Pracuje na principu integrované reverzní osmózy, procesu, který umožňuje pouze molekulám čisté vody projít skrz mikroskopicky jemnou filtrační membránu. S tímto systémem dochází k oplachování co nejčistší možnou vodou.
Kromě zmíněných výrobků představuje společnost HRASPO na veletrhu i další sortiment ze svého portfolia, zejména konvektomaty Rational, jedinečný varný systém využívající inteligentní technologie, multifunkční pánev Frima nebo HoldMakery, zařízení pro udržování a nízkoteplotní úpravy, které se dobře uplatňují tam, kde jsou pro výsledek potřebné nízkoteplotní úpravy, konfitování, zrání pokrmů a pečení přes noc.
„Na veletrhu jsme každé dva roky, vždycky tady najdeme nové kontakty a jsme za to rádi,“ říká Martin Galla, obchodní zástupce společnosti, která nabízí profesionální řešení kompletních gastronomických provozů i dodávky kusových technologií a inventáře, nerezového nábytku, chemie a náhradních dílů pro gastronomii. Firma zajišťuje také následný technický záruční a pozáruční servis, specializované konzultace a další služby související s trendy moderní gastronomie.