SALIMATECH
7.-9.2. 2023
Veletrh pro potravinářství a gastronomii
Kamila chocolates
Jsme česká firma vyrábějící čokoládové speciality. Naše výroba je zaměřena na ruční zpracování čokoládových bonbónů té nejvyšší kvality. Při výrobě dbáme na perfektní vzhled a rozmanitost nejen tvarů, druhů, ale i barev „neboť i oko se chce potěšit“. Nicméně nejvyšší důraz je kladen především na velice pestrou škálu příchutí. Tyto cíle zajišťují naši vysoce kvalifikovaní pracovníci, kteří se tomuto oboru vyučily u starých českých mistrů dezertářů a neustále se v tomto odvětví vzdělávají a rozšiřují své vědomosti. Vzhledem ke skutečnosti, že nejvíce žádány jsou právě nejobtížnější a nejrozmanitější druhy, je celý systém výroby zaměřen na velice důslednou a precizní práci.
K výrobě používáme pouze čokoládu té nejvyšší kvality! Rovněž náplně bonbonů jsou vyráběny z prvotřídních ingrediencí. Dbáme na to, aby si tuto zásadu vzali k srdci i naši dodavatelé. Proto preferujeme pouze firmy, které jsou schopny naše nároky splňovat a mnohdy i předbíhat dobu ve vývoji nových a především úspěšných chutí, pro naší pokrokovou výrobní technologii.
Další devizou naší produkce je výroba dle starých českých receptur již z r.1930. Bohatý výběr až z 50ti druhů vážených čokoládových výrobků zaručuje pestrou škálu chutí a zážitků. Poskytujeme nespočet obalových technik od klasických papírových skládaček (bonboniér), přes obaly z plastů, keramiky, dřeva, proutí až po velmi estetické plechové dózy.
Velká část sortimentu je vyráběna podle prvorepublikových receptur, které se naučil syn Martin. Zprvu vyučený cukrář poté absolvoval druhou školu a vyučil se dezertářem u Ing. Bielika, který se ve 30. letech minulého stolení vyučil u mistrů dezertářů. Po krátké době se stal tento věhlasný odborník rodinným přítelem celé rodiny Hlavových. Uznávaným odborníkem se stal v průběhu působení v Modřanské firmě Ra-Ra. Pracoval i ve znárodněném čokoládovém průmyslu, počátkem padesátých let při reorganizaci oboru velice úspěšně konkuroval širokému okruhu firem a jeden čas působil i jako ředitel závodu Orion Praha a Diana v Děčíně. Firma Kamila Chocolates tedy jako jediná u nás navázala na dlouholetou tradici dezertářství v České republice a vyrábí takové druhy jako lázeňské ovoce,kvalitní lanýže,hrudky, Manon, Heather Cream nebo višně v likéru vyráběné tradiční metodou bez chemických přísad a pouze s přírodními konzervačními látkami.
V současné době firma nadále čerpá umu a bohatých zkušeností od rodinného přítele pana Vohradníka. Ten v závodě Diana pracoval jako dezertář a poté mistr výroby přes 30 let. Zde mu generální ředitel čokoládovny udělil třikrát v řadě titul vzorný pracovník oboru za zásluhy a vynikající pracovní výsledky.
Receptury i taje starých českých výrobků přebírá syn Martin od skutečných odborníků již od r. 1999. Novému mistru výroby se stala práce životním koníčkem.
Nosným programem je zakázková výroba pro živnostníky, podnikatele a společnosti pro reklamní a propagační účely (např. veletrhy, podpora prodeje, vánoce, nový rok, rauty…). Předností našich výrobků je přizpůsobivost mnoha specifickým požadavkům odběratelů a to jak v obalové technice, tak i výběru vhodných směsí bonbónů. Nezapomínáme však ani na náš český maloobchodní trh, kam také putuje část naší výroby. Za tímto účelem má naše firma čtyři obchodní zástupce, kteří se starají o naše zákazníky po celé České republice. Na Slovensku máme prozatím jednu obchodní zástupkyni, momentálně se těšíme velkému zájmu o naše výrobky. Proto budeme team na Slovensku posilovat.
Úspěšnost firmy kromě obrovského zájmu zákazníků dokládá i řada prestižních ocenění, která firma v minulosti získala. V únoru 2013 obdržela společnost "Pamětní list" od předsedkyně poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové za přínos k rozvoji českého podnikatelského prostředí v rámci akce s názvem "Sůl české ekonomiky". V roce 2008 – 2. místo „Živnostník roku kraje Vysočina“. V roce 2009 – 1. místo „Živnostník roku kraje Vysočina“. V roce 2009 – 2. místo „Živnostník roku 2009 České republiky“. V roce 2010 – 2. místo „Firma roku kraje Vysočina“. V roce 2012 – 2. místo „Firma roku kraje Vysočina“. V roce 2013 - 2. místo „Firma roku kraje Vysočina“.
Přejeme Vám příjemně strávené chvíle s čokoládou Kamila.