SALIMATECH
7.-9.2. 2023
Veletrh pro potravinářství a gastronomii
Od kečupu po medovinu. Festival chutí láká svou rozmanitostí
V pavilonu C to dneska žije. Festival chutí, který se v něm v těchto chvílích odehrává, polechtá chuťové pohárky každého návštěvníka, který na brněnské výstaviště dorazí. Vybrali jsme pro vás to nezajímavější z gastronomie a potravinářského odvětví, co sem vystavovatelé přivezli.
Celerové, česnekové, bazalkové, čokoládové, žitné nebo třeba skořicové? Kdo nevěří, že existuje tolik příchutí těstovin, přesvědčí ho výrobce Fajna pasta. Poctivě vyrobené těstoviny zhotovují z kvalitní semolinové mouky pocházející z italského regionu Pordenone v mnoha různých barvách a tvarech. Prodávají také polévkové nudle stejné pestrosti. Patří ikona italské kuchyně k vašim srdečním záležitostem? Pospíchejte právě sem.
Všichni hříšníci, kteří zbožňují tu ojedinělou slaďoučkou chuť na jazyku, rozhodně musí zamířit ke stánku firmy Karamelový sen. Jak už lze pochopit z názvu, prodávají tady roztavený cukr naoranžovělé barvy ve všech jeho podobách. Jejich tekuté karamely poslouží k oslazení kávy, grogu, pudinku a perfektně doplní zmrzlinové poháry. Kdo si potrpí na netradiční speciality, měl by okusit slaný chilli karamel s rozmarýnem či karamel z pampelišek.
Cenný produkt včely medonosné s blahodárnými účinky na lidský organismus. Osladit si medem čaj, to už je klasika. Co takhle nějaké nevšední medové laskominy? Zaměřuje se na ně Včelařství Marcel Gregor. K ochutnání dodá kupříkladu medové sušenky s příchutí rakytníku, čokolády či perníku, nebo višňovou medovinu. Zaujme také medovina s příchutí konopí.
Opečená klobáska s chlebem a křenem – co ještě chybí? No přeci lahodná hořčice a kečup, které grilované baště dodají typický šmrnc. Na Festivalu chutí je v pavilonu C vystavuje společnost Kand. U jejich stánku najdete bezpočet druhů těchto dvou nepostradatelných surovin, které by určitě neměly chybět v žádné spíži.