SALIMATECH
7.-9.2. 2023
Veletrh pro potravinářství a gastronomii
Sladké odpoledne s cukrářským mistrem světa z Polska
Tajemství přípravy ořechového dortu nebo marcipánových rozhlíčků se dvěma druhy náplní – ořechovou a vaječného koňaku, v den zahájení veletrhu SALIMA představil v téměř tříhodinové prezentaci polský mistr světa v cukrářství Mieczysław Chojnowski. Spolu s dalším polským cukrářem Michalem Kumurem nadchli přítomné diváky, kteří se po ochutnání jednozančně shodli na výsledném verdiktu: „Vynikající!”
Mieczysław Chojnowski se stal mistrem světa v cukrářství ve Wiesbadenu v roce 2001. Pravidelně se účastní veletrhů a prezentací, kde předvádí umění svého řemesla. Zaměřuje se především na výrobu dortů, dekorace z karamelu, čokolády a marcipánu. Také vychovává mladé cukráře, kteří slaví úspěchy na polských i mezinárodních soutěžích, a mimo jiné zaškolil i šest mistrů Polska. V Brně prezentuje své umění na stánku 124 v pavilonu V, na kterém se představuje firma Kruwzsica, největší zpracovatel olejnatých semen a výrobce rostlinných tuků v Polsku. Ta je členem skupiny Bunge, světového lídra ve zpracování olejnatých semen a výrobce rotlinných olejů, jenž působí ve více než 40 zemích světa a zaměstnává více než 35 tisíc zaměstnanců. Na veletrhu SALIMA firma propaguje zejména řadu margarínů Maestra, které jsou vhodné na výrobu krémů, cukrářských hmot, dezertů a náplní, ale také všech druhů lístového těsta.