SALIMATECH
7.-9.2. 2023
Veletrh pro potravinářství a gastronomii

Výstaviště bude vonět kávou a dobrotami
Potravinářské veletrhy SALIMA oslavují 40. výročí – první návštěvníky přivítaly již v roce 1974. Současné návštěvníky mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA, které začnou 25.února 2014, čeká mnoho novinek a změn.
Tou
první, nejdůležitější novinkou je, že veletrh SALIMA 2014
bude po několikaleté přestávce určen
nejen odborníkům z potravinářských branží, ale i široké veřejnosti. V obou křídlech
historického pavilonu A nazvaného „Pavilon potravin a
nápojů“ budou
tuzemští i zahraniční výrobci nabízet potravinářské produkty a gastronomické
zážitky. Mnozí z obchodníků budou nabízet zcela nový sortiment potravin,
které se ještě na českém trhu neobjevily. V tomto pavilonu se mohou
návštěvníci seznámit s výrobky vystavovatelů, ochutnat je a samozřejmě i
zakoupit. Mezi nápoji bude dominovat káva, zástupci firem nabídnou
nejrozmanitější druhy kávy různých chutí a vůní. Chybět nebude představení kvalitních
druhů piva z malých pivovarů nebo ochutnávky nejlepších jihomoravských vín
či destilátů. Své chutě a názory mohou návštěvníci porovnat v degustačních
soutěžích spojených s možnou výhrou zajímavých cen od partnerů veletrhu.
Všem,
kteří budou chtít ochutnat kvalitní a cenami ověnčené potraviny a nápoje
v pavilonu A, nebo se na chvíli stát zákazníkem vybraných restaurací,
doporučujeme navštívit veletrh v odpoledních hodinách a to mezi 13.00 a
18.00 hodinou (v pátek 28.2.2014 pouze do 16.00 hod.), kdy pro ně mimo
kulinářských zážitků bude překvapením i příjemná cena vstupenky. Naopak odborní návštěvníci, kteří budou na
SALIMě rozhodovat o budoucích obchodech, partnerství a spolupráci, ocení
klidnější dopolední návštěvnický režim a to mezi 10.00 a 13.00 hodinou.
Pavilon V bude věnován veškerým potravinářským technologiím, které tu budou „pod jednou střechou“. Částí komplexu potravinářských veletrhů je díky zastoupeným společnostem i jedinečný veletrh INTECO. V pavilonu najdete to nejlepší pro gastronomii, hotelnictví a obchod. Atraktivní formou „frotcooking show“ budou technologie pro přípravu pokrmů předvedeny přímo v praxi. Pekařsko mlynářský veletrh MBK, představí Pekařské fórum, soutěž Pekař roku, prezentace řemeslných pekáren, pečení z předváděných surovin, výrobu zmrzliny a cukrářských produktů.
|
Současně s potravinářskými veletrhy bude probíhat dvojice veletrhů pro obalový a tiskařský průmysl EMBAX a PRINTexpo, po kterém shodně volali zástupci obou stran.
Do pavilonu B se přijďte podívat, jak se dělá moderní obal a jak dokáže prodat. Najděte a porovnejte nejmodernější tiskařské technologie, použitelné od průmyslu, až po domácnost V rámci veletrhu se tradičně představí „živá balící linka“ „Packaging live“, doprovázená zajímavým odborným programem s tématy jako jsou „Polygrafie a packaging“ a „UV tisk a lakování“.
Návštěvníci, ale ani vystavovatelé, by si únorové veletrhy SALIMA neměli nechat ujít. Představení nových strojů a technologií, produktových novinek, kulinářských show, vaření live, ochutnávek a degustací v tak velkém rozsahu a na jednom místě se v horizontu příštích dvou let nebude opakovat.