Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

SALIMATECH
7.-9.2. 2023

Veletrh pro potravinářství a gastronomii

Výstaviště bude vonět kávou a dobrotami

 

Potravinářské veletrhy SALIMA oslavují 40. výročí – první návštěvníky přivítaly již v roce 1974. Současné návštěvníky mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA, které začnou 25.února 2014, čeká mnoho novinek a změn.

Tou první, nejdůležitější novinkou je, že veletrh SALIMA 2014 bude po několikaleté přestávce určen nejen odborníkům z potravinářských branží, ale i široké veřejnosti. V obou křídlech historického pavilonu A nazvaného Pavilon potravin a nápojů“ budou tuzemští i zahraniční výrobci nabízet potravinářské produkty a gastronomické zážitky. Mnozí z obchodníků budou nabízet zcela nový sortiment potravin, které se ještě na českém trhu neobjevily. V tomto pavilonu se mohou návštěvníci seznámit s výrobky vystavovatelů, ochutnat je a samozřejmě i zakoupit. Mezi nápoji bude dominovat káva, zástupci firem nabídnou nejrozmanitější druhy kávy různých chutí a vůní. Chybět nebude představení kvalitních druhů piva z malých pivovarů nebo ochutnávky nejlepších jihomoravských vín či destilátů. Své chutě a názory mohou návštěvníci porovnat v degustačních soutěžích spojených s možnou výhrou zajímavých cen od partnerů veletrhu.

Všem, kteří budou chtít ochutnat kvalitní a cenami ověnčené potraviny a nápoje v pavilonu A, nebo se na chvíli stát zákazníkem vybraných restaurací, doporučujeme navštívit veletrh v odpoledních hodinách a to mezi 13.00 a 18.00 hodinou (v pátek 28.2.2014 pouze do 16.00 hod.), kdy pro ně mimo kulinářských zážitků bude překvapením i příjemná cena vstupenky. Naopak odborní návštěvníci, kteří budou na SALIMě rozhodovat o budoucích obchodech, partnerství a spolupráci, ocení klidnější dopolední návštěvnický režim a to mezi 10.00 a 13.00 hodinou.

Pavilon V bude věnován veškerým potravinářským technologiím, které tu budou „pod jednou střechou“. Částí komplexu potravinářských veletrhů je díky zastoupeným společnostem i jedinečný veletrh INTECO. V pavilonu najdete to nejlepší pro gastronomii, hotelnictví a obchod. Atraktivní formou „frotcooking show“ budou technologie pro přípravu pokrmů předvedeny přímo v praxi. Pekařsko mlynářský veletrh MBK, představí Pekařské fórum, soutěž Pekař roku, prezentace řemeslných pekáren, pečení z předváděných surovin, výrobu zmrzliny a cukrářských produktů.


Současně s potravinářskými veletrhy bude probíhat dvojice veletrhů pro obalový a tiskařský průmysl EMBAX a PRINTexpo, po kterém shodně volali zástupci obou stran.

Do pavilonu B se přijďte podívat, jak se dělá moderní obal a jak dokáže prodat. Najděte a porovnejte nejmodernější tiskařské technologie, použitelné od průmyslu, až po domácnost V rámci veletrhu se tradičně představí „živá balící linka“ „Packaging live“, doprovázená zajímavým odborným programem s tématy jako jsou „Polygrafie a packaging“ a „UV tisk a lakování“.

Návštěvníci, ale ani vystavovatelé, by si únorové veletrhy SALIMA neměli nechat ujít. Představení nových strojů a technologií, produktových novinek, kulinářských show, vaření live, ochutnávek a degustací v tak velkém rozsahu a na jednom místě se v horizontu příštích dvou let nebude opakovat.

Datum: 14.1.2014 11:06:00

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště