Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

SALIMATECH
7.-9.2. 2023

Veletrh pro potravinářství a gastronomii

Zlatá medaile pro uzenářskou kvalitu

 

Nejvyšší možný obsah masa, vše bez lepku a s přírodním kořením. Těmito zásadami se již 25 let řídí společnost Janíček & Čupa, výroba speciálních uzenin Židlochovice, která za své výrobky pravidelně sbírá ocenění, naposledy i Zlatou Salimu 2016 za Židlochovické pečené maso.

„Držíme nejvyšší možnou kvalitu. Jinak bych to ani dělat nechtěl, to bych raději zavřel,“ říká spolumajitel společnosti František Janíček. Přestože se jeho přístup k uzenářské výrobě vymyká současnému trendu snižování výrobních nákladů, úspěch židlochovické rodinné firmy dokazuje, že je možný a své zákazníky si najde. Třikrát po sobě získaly výrobky ze Židlochovic ocenění Zlatá Salima: v roce 2012 uspěly Židlochovická zlatá paštika a Židlochovický pršut z kotlety, o dva roky později Specialita z roštěnky a letos Židlochovické pečené maso. „S jeho výrobou jsme začali loni na podzim, ale je to tradiční výrobek bez použití konzervantů, který obsahuje pouze kuchyňskou sůl. Jde o čisté pečené maso zalité ve vlastní šťávě,“ popisuje František Janíček novinku, která svou chutí přesvědčila i hodnotitelskou komisi soutěže Zlatá Salima. „Ocenění jsou pro nás dobrou reklamou a Zlatá Salima za pečené maso mě velmi potěšila, protože jsem s touto cenou moc nepočítal. Spíše jsem věřil našemu pršutu ze svíčkové, který je na trhu ojedinělý, ale ten získal pouze nominaci,“ dodává výrobce.

Rodinná firma o čtrnácti lidech se zaměřuje na výrobu trvanlivých salámů, klobás, paštik a uzenářských specialit, jako jsou pršut nebo zaplísněné salámy. S výrobou salámu uherákového typu s ušlechtilou plísní na povrchu začali v Židlochovicích v roce 2007 jako druzí v České republice. „V našich trvanlivých salámech je 96 procent masa, zbytek tvoří sůl a koření. Do řetězců s touto nabídkou namůžeme jednak cenově, jednak bychom je ani nestačili zásobit. Ale zákazníků máme dost, po našem zboží se ptají i v Praze, kde jsme také získali ocenění. Proto jsme před několika dny otevřeli firemní e-shop, oslovujeme koncové zákazníky přímo a nabízíme jim dárková balení, protože naše výrobky se často dávají jako dárek,“ vysvětlil František Janíček.

Na veletrhu Salima můžete výrobky společnosti Janíček & Čupa ochutnat v pavilonu A1 v rámci expozice Jihomoravského kraje a Regionální agrární komory.

Datum: 19.2.2016 16:45:00

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště