SALIMATECH
7.-9.2. 2023
Veletrh pro potravinářství a gastronomii
Zlatá Salima pro kvalitní pomazánku
Jednu z deseti letošních cen Zlatá Salima převzala společnost BONECO za vaječnou pomazánku nadstandardní kvality. Základní suroviny pro její výrobu jsou výhradně českého původu a pomazánka je vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Jak konstatovala odborná hodnotitelská komise, nadstandardní kvalita vaječné pomazánky BONECO je dána především vysokým podílem vařených vajec. Obsahuje 60 % jakostních jemně nakrájených vajec spojených lahodnou ochucenou majonézou, které spolu s dalšími ochucovadly jako hořčice, koření a petrželka tvoří chuťově harmonický výrobek. Má široké využití buď k přímé konzumaci například s pečivem nebo jako podklad pro plněné bagety, chlebíčky, jednohubky apod. Pomazánka získala také ocenění Regionální potravina a je držitelem značky Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou.
„Výrobek je již dobře zavedený na trhu, prodáváme jej přibližně tři roky a ocenění vnímáme jako další potvrzení jeho kvality. Zlatou Salimu by měly získávat výrobky, které jdou svojí kvalitou nad rámec běžné nabídky, a naše vaječná pomazánka taková je. Cenu využijeme v oblasti marketingu,“ říká Zdeněk Štěpánek, generální ředitel společnosti BONECO.
Společnost BONECO a. s. se zaměřuje na výrobu potravin a polotovarů pro potravinářskou výrobu, zejména pak majonéz, omáček, hořčic a lahůdkových salátů. Vlajkovou lodí značky je tradiční klasická majonéza Majolka®. Vybrané výrobky jsou oceněny značkou Klasa, Regionální potravina či Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou, společnost splňuje také požadavky o ekologickém zemědělství a získala certifikát BIO.