Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

THEATRE TECH & EVENT PRODUCTION
- - -

Veletrh divadelní a jevištní techniky

Pavel Maurer přednášel na konferenci o fenoménu food festivalů

 

Propagátor zdravého stravování a nejznámější český gurmán Pavel Maurer vystoupil ve čtvrtek na konferenci Fair Event s tématem “Fenomén food festivalů”. Hned v začátku se vyjádřil k pivu, o němž byla řeč v jednom z předcházejících příspěvků. “Snažím se už 20 let párovat piva s jídlem. Je to krásný a složitý proces,” uvedl s tím, že Česká republika je velmoc v pivu, protože při součtu s minipivovary máme 350 značek - více než v Belgii nebo Německu. Stejně jako má Francie své vinné sommeliéry, měli by proto podle něj v Česku být ti pivní, kteří by byli schopní párovat jídlo a pivo.

Zakladatel Prague Food Festivalu má ve svém týmu 10 lidí, s plánováním dramaturgie se kvůli uzávěrkám v magazínech začíná půl roku před festivalem. Hlavní organizaci má na starosti manželka Pavla Maurera. Tým je podle něj stěžejní. “Za posledních pět, sedm let jsme dostali nabídku udělat franšízu Prague Food Festivalu v Brně, Bratislavě a Olomouci, vše jsme odmítli. Je to z jediného důvodu. Nejsme si jistí, jestli bychom náš brand uhlídali. Na festivalu na Pražském hradě je položeno 7 kilometrů kabelů, které tam položí naše parta. Neumíme si představit, že bychom takový tým založili někde jinde,” vysvětlil Pavel Maurer.

Na festival se dostávají restaurace z Maurerova průvodce Grand Restaurant, u kterých si ověří, že jsou schopné festivalový nápor technicky a personálně zvládnout. “Každý den se vydá 1 000 až 1 500 porcí jídla,” vysvětlil Maurer s tím, že je to často mnohem více, než restaurace připravují běžně. Přitom mají výhodu pražské podniky, které mají své zázemí blízko - přes den jídla prodají a v noci je připraví ve svých prostorách.

Datum: 6.11.2015 8:23:00

Mohlo by vás zajímat

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště