Vánoční trhy
8.-17.12. 2023
PEKAŘSTVÍ KŘIŽÁK
Pekařství Křižák peče každý den už přes 25 let. Hlavní pekárna má sídlo v Kloboukách u Brna. Pece a celé prostory vytápí biomasou, kterou si sami vyrábí. V pekařství sází na tradici a inspiraci pro recepty čerpá ze zkušeností starých mistrů, našich babiček i prababiček. Výkladní skříní Pekařství Křižák je sedm pekáren - v Židlochovicích, Valticích, Skalici, Mikulově, Kloboukách u Brna, Holíči a Břeclavi.
SORTIMENT
Všechny naše bochníky obsahují pravý žitný kvas, žitnou, pšeničnou a nebo špaldovou mouku. Nyní máme přes 20 druhů chlebů. Některé se liší jen tvarem, jiné jsou speciální například tím, že obsahují záparu ze semínek. Již tradičně vyrábíme malé hodové koláčky a také nevšední okáčky, které lahodí oku a ze stolu mizí skutečně rychle. Ve větší podobě každodenně pečeme svatební koláče s tvarohem, povidlové koláče a pro nerozhodné jedince vyrábíme Slovácky koláč, který je přeplněný jak tvarohem, tak i povidly. Ovoce do koláčů kupujeme od regionálních výrobců, například jablka ze sadů z Nosislavi, která můžete ochutnat v jablečném koláči nebo špaldovém fit koláčku.