Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Malebná Kantábrie očima Kláry Hájek Velinské


Blogerka a nadšená karavanistka Klára Hájek Velinská provozuje známé internetové stránky o kempování a karavaningu All4camper.com. V Brně na výstavišti měla v těchto dnech hned několik úkolů: přednáška, prezentace, křest knihy, radiové vysílání, ale také ji čekala celá řada zajímavých setkání. Aby ne, vždyť je propagátorkou kempování a karavaningu a je také zakladatelkou Asociace kempování a karavaningu.

Na pódiu v rámci doprovodného programu Caravaning Brno představila Klára Kantábrii, krásné místo rozkládající se na severu Španělska. Cesta přinesla i neradostné chvíle. Na cestě je bohužel ve Francii vykradli. „Bylo to poprvé v životě, po dvanácti letech, bylo to hodně nepříjemné a rovnou dávám varování! To, co já sama hlásám a všude píšu: nepřespávejte  na pumpách, nepřespávejte  na odpočívadlech ani krásných stáních poblíž dálnice, jsem poprvé ve svém životě porušila. Šli jsme v půl čtvrté spát a ráno jsme byli vykradení. Zmizela nám veškerá technika a všechny peníze,“ posteskla si Klára, naštěstí jim však zůstaly platební karty a doklady. Zloději byli pouhý 1,5 metru od nocležníků, kteří vůbec neměli tušení, že je s nimi někdo ve voze…

„Navštívit Kantábrii je nejlepší od května do konce října. Je tam krásné počasí, opravdu velké teplo. V dubnu a květnu je klima takové přirozené, nemění se tolik, dá se už koupat, ale samozřejmě to ještě není úplně ideální,“ říká první dáma českého karavaningu, která připouští, že toto místo navštíví jen málokdo.

Kantábrie je tak trochu jiné Španělsko a myslím si, že vás o tom přesvědčím. Vždycky, když se mi někdo na Kantábrii ptá, tak já mu říkám, že je to spojení: Julské Alpy ve Slovinsku, představte si klasickou vůni a energii Španělska…, a to všechno najdete u Atlantického oceánu, opravdu nádhera,“ říká Klára Hájek Velinská a jedním dechem dodává, že je to úžasné místo pro aktivní dovolenou, které stojí za to navštívit. Divoké pláže, malebné pobřeží, úchvatné výhledy až na vrcholky hor a nekonečná zeleň, to je věčně zelený španělský region, který se rozprostírá okolo Biskajského zálivu a táhne se až na samý západní cíp Španělska. Na krátkou dovolenou sem pojede jen málokdo, přesto je Kantábrie mezi karavanisty velmi oblíbenou destinací a možná ji propadnete i vy.

   

 

Datum: 23.10.2022 10:37:00

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

Data platná pro katalog 2022

 

Facebook

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště