Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Caravaning Brno 2014

 

Veletrh Caravaning Brno přilákal významné zástupce z řad výrobců, ale také dovozců obytných vozů.  

Caravan Metropol

Jednou z takových společností je i Caravan Metropol. Od této společnosti jsme vyzpovídali jednoho z majitelů Heinricha Vika. Ten představil portfolio společnosti a zajímavosti, které mohou vidět návštěvníci tohoto veletrhu na stánku č. 6. „Máme tady takový koncept od nejmenšího, po největší exponáty. Máme tady menší tipy značky Brevia, kde se dá spousta věcí doplnit, až po sedmi tunové super vozy s plnou výbavou. U těch se nedá říct, co vše mají, ale naopak co nemají,“ dodává Vik.

Jaké novinky v oboru nyní sledujete?
No, upouští se od přívěsů a přechází se k obytným autům. Dříve byla situace naprosto opačná. Nyní prodáváme 80 % obytných aut a 20 % přívěsů. Dnes už skoro všechny modely mají nástavbu bez použití dřeva. Většina součástek je tvořena pomocí pěny a dalších materiálů.

Jsou obytná auta pro všechny? Nebo je to spíše dražší záležitost?
Drahá záležitost. To je otázka. Co je myšleno tím, že je to drahé? U těchto kempingových přívěsů, nebo aut, je jejich živostnost mnohem delší. Moji známí před dvěma roky slavili 40 let od narození svého karavanu.

Co dalšího může návštěvník najít u Vašeho stánku?
Máme tady celkovou paletu výrobků a tipů. Pokud zákazník ten vůz nevidím, má velmi ztíženou situaci. Navíc můžeme ukázat zákazníkům i to, co třeba hned nevidí. Proto jsme tady. Myslím si, že další výhodou je, že my jsme opravdu kempíři. My ty karavany máme, rozumíme jim. Když nás to chytne, sedneme a jedeme. Mezi těma kempířema, to je panečku atmosféra.

Blue Rent

Další společností, která dovezla exkluzivní karavanové vozy značky je společnost Blue Rent, ta vystavuje jednu z nejluxusnějších značek karavanů – Concord. Vozy, které můžete řídit jen s řidičským oprávněným C. Volnost pohybu, nemusíte se zohýbat, exkluzivní interiér a design. Navíc Vás nebude nic obtěžovat. Kdo chce komfort, šáhne po Concord. Na pár otázek jsme se zeptali spolumajitele společnosti Blue Rent Filipa Guryči, jeho společnost představuje nové modely na sezonu 2015. Blue Rent navíc své vozy půjčuje, a tak si je mohou zákazníci otestovat. A kolik podobných Concordů po ČR jezdí? Několik desítek, světe div se.

Co je možné na stánku Blue Rent vidět?
„Máme novinky od Westfalia a Concord – několik novinek pro rok 2015. Několik větších karavanů a několik menších vozů, které se mohou hodit každému. Od prémiového řešení, až po levnější vozy. Pro náročné návštěvníky máme vůz Westfalia Club Joker. Vůz, který může mít silný motor, 4 x 4 i ve spojení s automatem. Prostě nádhera,“ dodává Guryča.

Jedním z exponátů je i vůz Concord Credo, který je velmi kvalitně vybaven. Nástupnický model, který má být určen pro více zákazníků. Pokud Vás tato nabídka zaujala, neváhejte navštívit stánek společnosti Blue Rent, stánek č. 5, v pavilonu P.

Caravan Centrum Pardubice

Unikátní záruka a skvělá doložnost, to jsou atributy, které zdobí vozy od Caravan Centra Pardubice. O jejich vozech jsme si popovídali se spolumajitelem, Petrem Tesnerem. Navštívit tuto společnost můžete na stánku č. 21, pavilonu P.

Proč by návštěvníci měli navštívit právě Váš stánek?
Nabízíme vozy LMC, tradiční německý výrobce. Jsme členem rodiny Hymer. Snažíme se tuto značku tady zpropagovat. Tady jich moc nejezdí. Nejvíce jich je na severu. Auta jsou vyvíjena právě do tvrdých severských podmínek. Máme výhodu, že dáváme 12ti letou záruku na těsnost. Jako jediní v Evropě. Vše je z kompozitu, pěny. Garantujeme, že ve vozech není plíseň a nic neprosákne.

Čím ještě jsou vozy od LMC zajímavé?
Určitě je to doložnost. Kde se pohybujeme v rozmezí od 600 – 900 kg. S vozy LMC nebude zákazník nikdy přetížen.

Co očekáváte od tohoto veletrhu?
Asi to co všichni. Snad se rozjede znovu prodej. Snad zákazníci čekali na nové masky od Fiatu, takže snad se někdo nový objeví.

PV Caravan Přerov

Jednou z nejstarších a nejdéle prosperujících společností na českém, potažmo česko-slovenském trhu je společnost na stánku č. 28 - PV Caravan Přerov, kterou zastupuje její velmi zajímavý majitel pan Vladimír Pospíšil. Od roku 1991 je společnost na trhu. Jak sám říká pan Pospíšil, je bohužel majitel této společnosti, ale stěžuje si jen na oko.

Co mohou čekat návštěvníci na Vaší expozici?
Od nás jen samé dobré věci. Od roku 1996 zastupujeme firmu Hobby, dodavatele obytných vozů, což je největší Evropský výrobce obytných vozidel. Jejich sklad je sto kilometrů nad Hamburkem. Takže než přívěs dovezeme, musíme s ním několik hodin strávit na cestách. Je to firma, která je dlouhodobě jedničkou na Evropském trhu.

Když přijde návštěvník, co tu máte za zajímavosti?
Je to hlavně designová záležitost, ostatně jako každý rok. Na velikosti a hmotnosti se toho už moc udělat nedá. Takže nejvíce jsou laděny spotřebiče, design a další.

Mají u Vás návštěvníci nějakou slevu?
Ostatně, jak zní naše heslo: Naše ceny jsou příznivé, již beze slev.  Jelikož všichni milují v ČR slevy, tak i my máme pro návštěvníky přichystány veletržní akce.

Jsou opravdu tedy karavany pro každého, jak lze na Caravaning Brno slyšet na každém rohu?
Karavan patří k životnímu stylu. Tak jako dříve to byly chaty, tak nyní to jsou třeba karavany. Kdo ho jednou koupí už ho nepustí. Za to dávám ruku do ohně. Za celý život nikdo ode mě koupený karavan nevrátil.

Datum: 7.11.2014 14:35:00

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

Data platná pro katalog 2022

 

Facebook

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště