Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

EUROTRANS
- - -

Průmyslová řešení pro dopravu - nyní jako Transport a Logistika

Předběžná závěrečná zpráva veletrhu EUROTRANS

Nultý ročník veletrhu EUROTRANS přinesl vystavovatelům nové obchody

Mezinárodní dopravní veletrh EUROTRANS, jehož první ročník se konal od 8. do 10. října 2013, navázal na veletrhy AUTOTEC, Transport & Logistika a na prezentaci železniční techniky, která probíhala v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu. EUROTRANS se konal v hale G2, na volné ploše H a na kolejišti u pavilonu A. Veletrhu se zúčastnilo 80 vystavovatelů, z nichž 32 % bylo ze zahraničí, konkrétně z Polska, Slovenska, Číny, Německa, Kypru, Finska, Maďarska, Itálie, Rakouska, Španělska, Taiwanu, Ukrajiny. Další desítky firem, jejichž sortiment spadá do oboru dopravy, dopravních zařízení a řízení dopravních systémů se účastnily v rámci MSV. Brněnské výstaviště navštívilo od úterý do čtvrtka podle předběžného odhadu 60 tisíc návštěvníků a významná část z nich zamířila také na EUROTRANS.

S dopravou a logistikou souvisely také expozice na mezinárodním strojírenském veletrhu. V kolejišti výstaviště se prezentovala Vítkovice doprava s řešeními využívajícími CNG v silniční a železniční dopravě. Pavilon A patřil intralogistice a zastoupeny zde byly mimo jiné světové značky tohoto oboru, například SSI Schäfer nebo Pewag. K autoservisní technice a dopravě patří také další obory MSV – pohony, hydraulika, klimatizace, nářadí nebo svařování.

Největší část vystavovatelů tvořily firmy z oboru autoservisní techniky. Nejen díky souběhu s MSV se jim veletrh obchodně vydařil, podařilo se dosáhnout kvalitního podílu návštěvníků z oblasti autoopravárenství. Majitelé autoservisů přijeli také ze Slovenska, čímž byla naplněna původní vize česko-slovenského veletrhu. Díky doprovodnému programu na brněnské výstaviště zamířili i odborníci z oblasti logistiky. Vystavovatelé vybavení pro autoservisy a pneuservisy uzavírali obchody nejen s autoservisy, ale i s firmami, které mají vlastní kapacity pro údržbu vozového parku.

Konference Mobilita budoucnosti vzbudila hned při premiéře zájem odborné veřejnosti

Nejdůležitější částí doprovodného programu veletrhu EUROTRANS byla konference MOBILITA BUDOUCNOSTI. Ta se odehrávala přímo v pavilonu G2, kde byl na výstavní ploše postaven konferenční sál. Konference trvala tři dny – stejně jako veletrh a účinně podpořila zájem odborných návštěvníků. Úterní dopoledne patřilo diskuznímu fóru EURO REGIONAL, které jednoznačně ukázalo potřebu dopravní koncepce, jejíž životnost nebude závislá na personálních změnách na ministerstvech nebo na výsledcích voleb. Velmi úspěšným seminářem byl projekt Jakuba Slavíka (proelektrotechniky.cz) „Elektrické autobusy pro město“, kdy zájem účastníků překonal kapacitu konferenčního sálu. Stejný zájem sklidil také Den autoservisní techniky, během něhož byly slavnostně předány ceny Autoservis roku 2013, Pneuservis roku 2013, Autoopravář roku 2013 a Škola vyučující autoobory roku 2013. Výraznou odezvu v médiích měl seminář o vysokorychlostních tratích, důležité závěry o vlivu dopravní infrastruktury na zaměstnanost a podnikatelské prostředí zazněly v závěru třetího dne konference na semináři „Reálné možnosti dopravy v Brně a Jihomoravském kraji“.

Příští ročník veletrhu EUROTRANS je plánován na rok 2015.

Řekli o veletrhu:

Hynek Staněk, senior manager Business Development Division YUSEN Logistics
Můžeme navázat nové pracovní vztahy a najít zákazníky také ze segmentu strojírenského trhu.

Ing. Alice Smejkalová, ředitelka společnosti MITERAL My jsme s veletrhem velmi spokojení. Chodí sem hlavně lidé z oboru, což je pro nás velmi výhodné, protože se opravdu věnujeme potenciálním klientům. Přicházejí za námi velké firmy a také hodně zákazníků ze Slovenska, odvážíme si tedy s sebou domů spoustu nových pracovních kontaktů. Spoustu stávajících zákazníků nebo zájemců jsme také na veletrh pozvali, aby se mohli na naše výrobky podívat v akci.

Pavel Ferdus, majitel společnosti FERDUS Veletrh bereme jako součást propagace naší firmy a i v době internetu a jiných druhů reklamy je pro nás stále tato možnost velmi důležitá. Není to jen o tom najít nové zákazníky, ale také se potkat s kolegy z oboru, což má pro nás také velký smysl.

Ing. Václav Lhoták, jednatel TECHNOLOGY-GARAGE Přicházejí sem za námi stávající i noví zákazníci.Velkou výhodou je, že je veletrh propojen s MSV. Můžeme tak využít toho, že strojírenské firmy mají také dílny a autoopravny, čímž získáváme další nové kontakty a potenciální zákazníky.

Zdeněk Šaur, jednatel společnosti GIA technology Velmi oceňujeme, že byla obnovena tradice transportu a dopravy v rámci nějakého veletrhu tady u nás v České republice. Jsme rádi za to, že se nám jako firmě nabízející sortiment pro čerpací stanice, naskytla možnost se veřejně prezentovat. Získali jsme nové zákazníky v oblasti náhradních dílů pro čerpací stanice, ale také jsme se domluvili se stávajícími zákazníky a udělali z našeho stánku místo setkání pro nás a obchodní partnery.

Jaromír Zmek, obchodní zástupce Otto Christ Wash Systems Vidíme ve veletrhu smysl a jezdíme na veletrhy po celém světě. Zveme sem naše stávající zákazníky, se kterými se potkáme.

Datum: 11.10.2013 13:41:00

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie - EUROTRANS

Video - EUROTRANS

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště