GO
17.-20.1. 2013
Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu
REGIONTOUR
17.-20.1. 2013
Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech
Češi jezdí do Maďarska hlavně za gastronomií a lázněmi, potvrzují zástupci maďarského velvyslanectví i cestovních kanceláří
Maďarsko vsadilo v Brně především na gastronomii. Na veletrhu dnes představilo typické maďarské speciality, především z mangalice, vepřového z prasat, která pocházejí z Velké uherské nížiny a z jejichž masa se podle tradiční originální receptury vyrábí i slavný uherák nebo čabajka. Úderem druhé hodiny dnes návštěvníci měli možnost ochutnat více než 200 porcí „po maďarsku“, jejichž součástí byla například pikantní vepřová mangalica polévka či mangalica s hlívou ústřičnou. Nechybělo ani debrecínské plněné zelí či višňový štrúdl.
„Z Maďarska přijelo devět vystavovatelů, kteří v Brně představují lázeňská města, víno a samozřejmě nemohou chybět dobré maďarské klobásy,“ říká István Kolozsvári, vedoucí ekonomické a obchodní sekce maďarského velvyslanectví. „Je známo, že Češi rádi cestují do Maďarska právě za dobrým vínem, jídlem a samozřejmě za wellnessem,“ uvedl István Kolozsvári s tím, že Čechům podle statistiky patří pátá příčka v počtu turistů, kteří každoročně do Maďarska zavítají.
Zájem o maďarské lázně potvrzují i čeští vystavovatelé. Lázeňské pobyty prakticky po celém Maďarsku nabízí na veletrhu GO i cestovní kancelář HUNGARIAtour. Její zástupkyně Aneta Ondráčková uvádí, že čeští klienti cestovní kanceláře nejčastěji stráví v maďarských lázních tři až čtyři dny. „Tři z lázeňských měst leží poměrně blízko na dojezd automobilem asi do dvou hodin, což je Mosonmagyaróvár, Sárvár a Bükfürdö, takže tam se jezdí poměrně často. Krásné lázně jsou například na východě Maďarska v Hajdúszoboszló,“ doporučuje Aneta Ondráčková, která upozorňuje v nabídce na hotely, které jsou propojeny přímo s lázněmi a nabízí klientům kvalitní služby i komfort.
GO - REGIONTOUR 2013
Současně také
Caravaning Brno
2.-5.11.2023
Mohlo by vás zajímat
Vybíráme z firem