GO
17.-20.1. 2013
Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu
REGIONTOUR
17.-20.1. 2013
Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech
Gastro Junior Brno 2013 - Bidvest Cup
v novém termínu: 17.
– 19. 1. 2013
Mezinárodní
mistrovství České republiky
19. ročník
celorepublikového finále soutěže mladých talentů v oborech kuchař, cukrář,
číšník se v roce 2013 premiérově
koná v lednovém termínu jako odborný doprovodný program mezinárodních
veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR. Záštitu nad soutěží převzal
kontinentální ředitel
WACS pro Střední Evropu, prezident AKC ČR Bc. Miroslav Kubec.
-
Výsledky GJB 2013
pdf 83,70 KB
Na GO je k vidění i špičková gastronomie
Mezinárodní mistrovství ČR mladých kuchařů, cukrářů a číšníků se na brněnském výstavišti koná každý rok, ale součástí veletrhů cestovního ruchu se letos stalo poprvé. Návštěvníci pavilonu F tak mohou vedle exotických destinací zavítat i do světa, kde se jídlo stává jedinečným chuťovým a estetickým zážitkem.
-
Tisková zpráva 9. 1. 2013 ke stažení
pdf 66,09 KB
-
Propozice GJB-BC-2013
pdf 1,07 MB
-
Propozice GJB-BC-2013: přihláška, dotazník, kalkulace
pdf 463,49 KB
-
Propozice GJB-BC-2013: objednávka ubytování
pdf 155,01 KB
POŘADATELÉ:
Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Brno
Veletrhy Brno, a.s.
ORGANIZÁTOR:
Střední škola potravinářská, obchodu a služeb Brno, Charbulova 106
ODBORNÍ GARANTI:
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
Asociace číšníků České republiky
GENERÁLNÍ SPONZOR:
Bidvest Czech Republic
HLAVNÍ SPONZOŘI:
InterGast, a. s.
MEDIÁLNÍ PARTNER:
T&M CREATIVE, s.r.o.
SOUTĚŽNÍ OBORY:
kuchař - kuchařka
cukrář - cukrářka
číšník - servírka
SOUTĚŽ JE URČENA:
pro studenty středních škol s gastronomickým zaměřením
Do věku 21 let. Soutěž je pojata jako pódiová.
MÍSTO KONÁNÍ:
Brno – Výstaviště, pavilon F
TERMÍN SOUTĚŽE:
17. – 19. ledna 2013 (čt – so)
Slavnostní zahájení
čtvrtek 17. ledna 2013 v 10,00 hodin – Brno – Výstaviště, pavilon F
Slavnostní vyhlášení výsledků
sobota 19. ledna 2013 v hotelu Holiday Inn
Hodnotitelské
komise budou složeny z předních odborníků v gastronomii, členů Asociace kuchařů
a cukrářů ČR a Asociace číšníků ČR.
*
Všichni soutěžící obdrží diplomy podle počtu získaných bodů (zlaté, stříbrné,
bronzové ocenění), resp. zlaté, stříbrné a bronzové medaile. Vítězové na 1. –
3. místě obdrží poháry a diplomy za umístění a věcné ceny.
*
Počet soutěžících z České republiky: obor kuchař 30, obor cukrář 30, obor
číšník 30. Jsou to postupující ze dvou regionálních kol, která se budou konat v Ostravě
Hrabivce a v Praze - Klánovicích. Dále předběžně přislíbili účast soutěžící
ze Slovenské republiky a Polska.
Regionální kola Gastro Junior – Bidvest Cup:
1. regionální
kolo – 18.-19.10.2012, Střední škola společného stravování,
Ostrava - Hrabůvka
2. regionální
kolo – 21.-22.11.2012, Střední
škola hotelnictví a gastronomie SČMSD, Praha 9 - Klánovice
Více informací o soutěži zde.
Soutěžní úkoly
OBOR KUCHAŘ – KUCHAŘKA
Předseda
soutěžní komise oboru kuchař:
Bc. Marek
Svoboda, certifikovaný komisař WACS
Příprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní
surovinou je vepřová pečeně s kostí bez panenky v kuchyňské úpravě (cca 600-650g). Tuto hlavní surovinu
dodá generální partner soutěže – společnost Bidvest Czech Republic (dříve NOWACO
CZ).
Při soutěži
bude v tajném koši 5 surovin, ze kterých si soutěžící vylosuje suroviny 2.
Zapracování těchto 2 surovin budou nedílnou součástí soutěžního úkolu a
hodnocení soutěžícího. Po vylosování tajných surovin může soutěžící konzultovat
danou recepturu se svým trenérem.Seznam tajných surovin nebude pro regionální
kola předem uveřejněn z důvodu respektování pravidel kuchařských soutěží WACS.
OBOR CUKRÁŘ – CUKRÁŘKA
Předsedkyně
soutěžní komise oboru cukrář:
Pavlína
Berzsiová
Příprava 4 porcí teplého nebo studeného moučníku za použití bramborového těsta v časovém limitu 45 minut. Základem moučníku musí být těsto připravené z vařených nebo syrových brambor. Moučník musí obsahovat surovinu z tajného koše a je součástí tříchodového restauračního menu pro mezinárodní klientelu. Tajnou surovinu si soutěžící vylosuje 20 minut před zahájením soutěže. Ústně si připraví odpovědi na otázky, které zodpoví po skončení soutěžního času.
OBOR ČÍŠNÍK – SERVÍRKA
Předseda
hodnotitelské komise oboru číšník:
PaedDr.
Jaroslav Morávek
a/
Příprava teplého moučníku
-
s povinným
oloupáním jablka a jeho další úpravou, pro 2 osoby včetně servisu před zraky
hostů.
b/
Podávání šumivého vína k teplému moučníku
-
pro 2 osoby včetně
servisu. Vlastní suroviny, víno a inventář na přípravu a provedení obou ukázek.
c/
Jazyková zkouška
–
komunikace s hostem v jazyce anglickém, německém nebo ruském po skončení
soutěžních úkolů. Učitele jazyků zajistí organizátor.
Komunikace soutěžícího probíhá s použitím mikroportu.
Časové
limity
Příprava soutěžních úkolů – 20 minut,
provedení obou soutěžních úkolů – 20 minut. Čas mezi soutěžními úkoly se zastavuje na dobu nezbytně nutnou, ovšem
celkový čas 20 minut zůstává.
GO - REGIONTOUR 2013
Současně také
Caravaning Brno
2.-5.11.2023
Mohlo by vás zajímat
Vybíráme z firem