Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

GO
2.-5.11. 2023

Veletrh průmyslu cestovního ruchu

REGIONTOUR
2.-5.11. 2023

Veletrh turistických možností v regionech

Jeďte na výlet za tichem a rozjímáním. Poradí Církevní turistika

 

Potřebujete ticho a klid, chcete poznat život v klášteře, zajímají vás duchovní místa, slavné historické památky, nebo plánujete zúčastnit se poutě. Ale taky prostě jen nechcete trávit vzácné volno mezi hordou řičících turistů. Tak zkuste své kroky k duchovnímu rozjímání nebo netradičnímu výletu řídit pomocí Církevní turistiky.

Projekt vzniklý v brněnské diecézi funguje čtvrtým rokem a stále se rozšiřuje. A už zdaleka nejde jen o to, představit návštěvníkům samotná poutní místa v České republice, kostely, kláštery a další církevní památky a zajímavosti. Kdo by chtěl, může okusit život řeholních komunit na vlastní kůži. „Máme zvláštní projekt Klášterní projekt, nejčastěji se jedná o nabídku možnosti ubytování v areálech klášterů s možností účasti na duchovních programech komunity nebo jen v atmosféře ztišení a jiného rytmu života,“ uvedla Zlata Keprtová, která má na Biskupství brněnském na starosti cestovní ruch.

Pro nadcházející sezonu se rozšiřují možnosti webu www.cirkevnituristika.cz. „Nabídka z oblasti poutních míst, ubytování a zajímavostí je zde propojena a nabízí návštěvníkům komplexní přehled všech možností, které církevní památky nabízejí v daném místě a jeho okolí,“ poznamenala Keprtová s tím, že nabídka far a klášterů s možností pobytu se opět rozšířila. Momentálně se dá objednat bydlení v 46 místech. Úplnou novinkou v seznamu – od října – je olomoucký dům Tõde sester františkánek, v sousedství jejich kavárny Õde, která nabízí  estonské speciality. „Tento nový formační dům se nachází v klidné části města, na hradbách s výhledem do jednoho z proslulých olomouckých parků,“ dodala Keprtová. Do mnoha objektů se nemusíte bát vyrazit s dětmi, jsou připraveny i na ně. A objednávat pobyty se dají i přes mobilní aplikaci.

Velký zájem je tradičně o dovolenou na farách v atraktivních turistických oblastech – na Pálavě, kde má Biskupství brněnské faru v Horních Věstonicích a Penzion svaté Anny v Pasohlávkách, a také v Moravském krasu. Velmi levně a zároveň na atraktivních místech se dá díky webu ubytovat například v Praze.




Stranou nezůstanou na veletrhu ani památky, za nimiž cestovatelé vyráží. Vystavovatelé ze severní Moravy a Slezska představí vzácné dřevěné kostely Pobeskydí a další církevní zajímavosti a poutní místa ostravsko-opavské diecéze, jako jsou např. poutní kostel Panny Marie Pomocné „Mariahilf“ ve Zlatých Horách, bazilika Navštívení Panny Marie ve Frýdku-Místku nebo poutní kostel Sedmibolestné Panny Marie na Cvilíně u Krnova. V rámci zajímavostí představí Římskokatolické farnosti Kutná Hora a Kutná Hora-Sedlec své UNESCO památky v Kutné Hoře – chrám sv. Barbory a chrám sv. Jakuba; chybět nebude ani vzácná a unikátní památka UNESCO – katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele v Sedlci u Kutné Hory, která je spolu se světoznámou sedleckou kostnicí součástí bývalého cisterciáckého opatství v Sedlci, založeného již na počátku 12. století.

Na stánku se zájemci potkají nejen s ubytovateli a zástupci z církevních památek, ale také řeholními sestrami. „Pro návštěvníky připravujeme také překvapení v podobě exponátů, které budou na našem stánku vystaveny a budou samozřejmě souviset s nabídkou církevní turistiky,“ zatím pouze naznačila Zlata Keprtová.

 

Datum: 20.1.2018 10:40:00

Současně také

Caravaning Brno
2.-5.11.2023


Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Facebook


Fotogalerie

VIDEO

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště