Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

GO
2.-5.11. 2023

Veletrh průmyslu cestovního ruchu

REGIONTOUR
2.-5.11. 2023

Veletrh turistických možností v regionech

Benešov, skvělý tip na výlet

 

Na Regiontouru se představují i jednotlivá města. Na ročníku 2018 to bude například Benešov. Lákat míní na propojení s blízkým Konopištěm, multižánrový festival nebo na zdejší pivovar Ferdinand.

 „Prezentace naší organizace KIC Benešov se zaměřuje na město Benešov jako významný kulturně společenský a turisticky vyhledávaný cíl se zajímavou historií zámku Konopiště. Na cestě mezi Benešovem a Konopištěm můžete využít turistický ekovláček,“ uvedla Eva Otradovcová z Turistického informačního centra Benešov.

 Přímo v Benešově si můžete užít expozici Experimenta, která se nachází v podzemí přímo pod radnicí a zavede vás do světa hudby a světel pomocí interaktivních instalací. Na povrchu určitě neopomiňte vyrazit po stezce S medem za medvědem. „Propojuje město Benešov a jeho památky s prostředím zámeckého areálu Konopiště,“ poznamenala Otradovcová. Když vás po procházce přepadne žízeň, zamiřte do místního pivovaru Ferdinad. „Letos oslavil 120 let od svého založení a je držitelem ocenění  Regionální potravina za Bezlepkový ležák Ferdinand,“ popsala zástupkyně  města.

V pavilonu P chce Benešov nalákat také na svoji nejvýznamnější letní akci, Benešov City Live. Jde o multižánrový open air festival, které na Masarykově náměstí nabízí hudbu, tanec, divadlo a filmy. V roce 2018 se odehraje jeho třetí ročník. „Koná se od 11. července do 26. srpna. „Tato letní kulturní událost patří svým charakterem i časovým rozsahem mezi výjimečné akce tohoto druhu v ČR.  V bohatém programu si může opravdu každý napříč generacemi vybrat to, co jej zajímá, a odnést si tak neobyčejné kulturní zážitky,“ uvedla Otradovcová.

Při výletu do Benešova se vydejte nejen směrem ke Konopišti. Když sednete na kolo, jsou pro vás připraveny kilometry a kilometry cyklostezek. Poznáte tak nádhernou přírodu mezi řekou Sázavou a bájnou horou Blaník i nedalekým zámkem Jemniště.

 

Datum: 29.11.2017 9:06:00

Současně také

Caravaning Brno
2.-5.11.2023


Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Facebook


Fotogalerie

VIDEO

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště