Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

GO
2.-5.11. 2023

Veletrh průmyslu cestovního ruchu

REGIONTOUR
2.-5.11. 2023

Veletrh turistických možností v regionech

Východní Morava. Slavné jméno Baťa, památky UNESCO, nádherná příroda. Vybere si každý

 

Sté výročí vzniku Československé republiky bude rezonovat v expozici Zlínského kraje. „S první republikou je u nás spojené významné jméno Baťa. Takže expozice se ponese v duchu tohoto tématu,“ poznamenala Barbora Krkošková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

 

Návštěvníci lednového Regiontouru se na jejich stánku mohou těšit také na dobové kostýmy z období 1. republiky, které představí pracovnice informačního centra v Otrokovicích a také na krajové speciality. „Dále v naší expozici budeme samozřejmě představovat rozmanitost našeho regionu, a tím je turistika a cykloturistika, památky UNESCO, Baťův kanál, který oslaví své osmdesátiny, lázeňství a wellness a mnohé další,“ dodala Krkošková. Návštěvníci se na stánku Zlínska seznámi se zbrusu novými bedekry - "koncentrovanou nabídkou" kraje ve 25 tipech, jak si užít Východní Moravu a s novinkou Rozhledny a rozhledová místa Východní Moravy.



Ať se vypravíte do kteréhokoliv koutu Východní Moravy, užijete si bohatou nabídku zážitků, přírodních krás, historických skvostů, barev, vůní a chutí, které nabízejí jednotlivé oblasti regionu. Ať už si vyberete Kroměřížsko a Kroměříž se slavným Arcibiskupským zámkem a upravenými zahradami, zapsanými mezi památkami UNESCO, Slovácko s jeho pestrým lidovým uměním, vínem a taktéž v UNESCO zapsanou Jízdou králů a tancem verbuňk. Valašsko, to je venkovsky poctivý svět tradic, řemesel a horských luk. A Luhačovicko a Zlínsko ohromí funkcionalistickou architekturou a léčivými prameny.







Přijďte se přesvědčit mezi 18. a 21. lednem do pavilonu P brněnského výstaviště. 



Oceněné Poutní stezky

Východní Morava letos bodovala v letošním ročníku evropské soutěže EDEN. Zdejší Poutní stezky považují unijní odborníci za „excelentní evropskou destinaci s jedinečným kulturním produktem“. V projektu EU, který zviditelňuje méně známé evropské regiony a tématem byl pro letošní rok kulturní turismus, získaly druhé místo. Proč? Citujme Agenturu CzechTourism: Východní Morava je prostoupena hlubokou více než tisíciletou tradicí křesťanství. Poutníci zde naleznou nejen bohatství památek víry a lidské dovednosti od dob slovanských věrozvěstů až po současnost, ale zejména nezapomenutelnou atmosféru památných míst s jejich příběhy. Putování patří mezi aktivity tzv. slow turismu. Nabízí aktivní a šetrné poznávání krajiny, historie, kultury, a současně dává prostor k odpočinku, regeneraci sil, poznávání místní gastronomie, setkávání turistů s místními komunitami. Poutní trasy Cyrilometodějské stezky, jež jsou součástí Poutních stezek, jsou určeny nejen poutníkům, ale všem, kteří chtějí poodhalit tajemství evropské kulturní identity a cyrilometodějského odkazu, v němž se snoubí moudrost jazyka, řád zákona a úcta k druhým.

Nejnavštěvovanější turistické cíle  Zlínského kraje

1. Zoologická zahrada Zlín (Lešná)
(zároveň 9. nejnavštěvovanější v ČR)
668 300 návštěvníků
2. Valašské muzeum v přírodě, Rožnov pod Radhoštěm 315 600
3. Arcibiskupský zámek a zahrady v Kroměříži 209 400
4. Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně 148 800
5. Státní zámek Buchlovice 98 100
6. Muzeum regionu Valašsko ve Vsetín 91 400
7. Slovácké muzeum v Uherském Hradišti 83 900
8. Státní hrad Buchlov 81 800
9. Muzeum Kroměřížska 62 500
10. Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně 32 200

Pozn.: data jsou za rok 2016; zdroj: Agentura CzechTourism

Foto: www.vychodni-morava.cz

Datum: 27.12.2017 10:00:00

Současně také

Caravaning Brno
2.-5.11.2023


Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Facebook


Fotogalerie

VIDEO

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště