Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

GO
2.-5.11. 2023

Veletrh průmyslu cestovního ruchu

REGIONTOUR
2.-5.11. 2023

Veletrh turistických možností v regionech

Je tu festivalový pavilon, kde otestujete svoji dovolenou „nanečisto"

 

Tradiční lednové veletrhy cestovního ruchu GO a Regiontour, které právě startují, připravily pro návštěvníky řadu novinek. Těšit se lze nejen na pestrou nabídku zájezdů či rozsáhlou prezentaci krajů České republiky, ale také na zcela nový festivalový pavilon. Otevírá se právě teď pro odborníky, pojďme do něj nakouknout, co od zítřka do neděle uvidí - a hlavně zažijí - všichni návštěvníci!


Obří festivalový pavilon F je nadupaný atraktivním programem. Návštěvník si zde může vyzkoušet jednotlivé formy dovolené, které mu jsou nabízeny v největší výstavní hale P.

Dovolená na vodě, na kolech, karavanem či vzdušnou čarou

Zájemce o cestování na vodě například jachta, kterou si budou moci na vlastní kůži prohlédnout. Koho láká ničím nevázané toulání, určitě ocení prezentaci dovolené s karavanem a třeba si jej hned na místě pronajme. Cyklo Klub Kučera Znojmo na brněnské výstaviště dovezl elektrokola, která si mohou návštěvníci otestovat a součástí bude i testová dráha pro dětská kola a koloběžky. Zítra a v sobotu se tu jede závod na elektro longboardech. A připravena je též výstava historický kol, dráha pro šlapací káry a zkusit si lze dopravní testy a soutěže. Na své si přijdou i milovníci létání a letadel – medlánecký aeroklub vystavuje legendární kluzák L-13 Blaník.



 

Pěší turistika, lezení a umělý kopec

Na výstavišti u příležitosti GO a Regiontour vyrostla i první mobilní ferratová stěna v Česku„Říkejme tomu ferratová hora, protože na vršek umístíme vrcholovou knížku, aby každý po zdolání zajištěné cesty zažil pocit horolezce na vysokém skalním štítu,“ říká Tomáš Košut, jednatel cestovní kanceláře V-tour. Via-ferraty v současnosti prožívají boom nejen v Alpách, ale každý rok vzniká několik nových cest na českých skalách. Klub českých turistů připravil unikátní program pro všechny nadšence pěší turistiky. Lidé ale budou muset zapojit i mozkové buňky, protože je čeká poznávání památek, malování turistických značek a mnoho dalších vědomostních a dovednostních soutěží. Jedinečný zážitek přinese také rampa s umělým kopcem na tubing.

Digitální nomádi

V pavilonu F už stojí velmi zvláštní vozidla. Přivezli je novodobí nomádi, lidé, kteří neváhají prodat svůj majetek, volně si cestovat a pracovat z místa, kde právě zastavili, jak jim to dovolují dnešní moderní vymoženosti. Těmto takzvaným digitálním nebo novodobým nomádům se věnují Lidovky.cz a jak takové objevování světa vypadá, povykládají zástupci čtyř nomádských projektů na jejich stánku i hlavním pódiu. Rozpis jednotlivých besed je zde.

Drinky jen pro veletrh a na jídlo i hmyz

Adrenalin v krvi vám může zvednout dost netradiční jídlo. Můžete ochutnat červíky, cvrčky, krokodýla a další zvláštní potraviny. Vařit a povídat o nich bude Milan Václavík, které cestuje po světě a poznává extrémní gastronomii již mnoho let. Třeba zítra se podává štír na červeném víně a smažený sklípkan, v sobotu durian a krokodýl a v neděli hmyz. „Ten je úžasně výživný, obsahuje bílkoviny a to někdy až ve čtyřech pětinách své váhy. Ve většině zemí světa ho jedí úplně běžně, možná se stane potravinou budoucnosti,“ předvídá Václavík.

Uprostřed festivalového pavilonu vyrostl bar, kde se podávají podávat unikátní drinky s příběhem. Jeho šéfbarman Martin Hoffman jen nazval 5. nástupiště. „To je místo brněnského hlavního nádraží, kde kdysi stával legendární stánek a taky odtud se rozbíhají cesty do světa,“ vysvětlil Hoffman. A tak si můžete dopřát nealko drink Rychlík směr Břeclav nebo alkoholický nápoj Nezůstaneme na noc? Barman se nechal inspirovat motty letošního ročníku Go a Regiontour.

Děti s sebou: koutek a pokusy pro malé cestovatele

Rozhodně s sebou do „efka“ vezměte děti! Čeká je řada soutěží a dobrodružství. Připraveno je speciální „skákací“ centrum, kde se vyřádí ale i dospělí. Po všechny čtyři dny na pódium předvedou svoji show vědátoři-vidátoři ze science centra VIDA! a zaměří se na tematiku rovnováhy a těžiště.

 

Protože je důležitý i odpočinek, nesmí chybět ani ochutnávka wellness procedur přímo na místě.

A čas bude i na charitu – svoje aktivity představí organizace Most pro Tibet, která dlouhodobě pomáhá tibetské komunitě v severní Indii. Jak důležité pro ně obyčejné dřevo a základní vědomosti, prozradí členové sdružení nejen na festivalovém pódiu.

 

Datum: 19.1.2018 8:30:00

Současně také

Caravaning Brno
2.-5.11.2023


Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Facebook


Fotogalerie

VIDEO

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště