Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

IDET
24.-26.5. 2023

Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky

Virtuální realitu z letounu přivezla na IDET VR Group, jenž se účastní i projektů z NATO

 

Návštěvníky a odbornou veřejnost veletrhu IDET přilákal především virtuální pohled z letounu L-39 NG. Zájemci si mohli prohlédnout především přesné ovládání letounu včetně všech kontrolních panelů. Odměnou jim pak byl komplexní zážitek z trenažéru.


Společnost VR Group nabídl komplexní vzdělávací simulátory. Lidé si mohli vyzkoušet také simulovanou pozici střelce. „Cvičící má na hlavě brýle, přes které vidí simulovaný výhled z vrtulníku. V ruce má pak kulomet,“ popsal princip simulace výkonný ředitel Vít Ryška.

Virtuální realita se stává stále častěji učebním materiálem. „Ve firmě pracuji už dvacet let, takže vidím, že ten trend virtuální reality je teď na vzestupu. Jde to neustále dopředu. Dostává se už skoro na všechny produkty,“ řekl Ryška. Nejvýrazněji se v poslední době projevila u softwaru VR Group pro školení opravářů. „Největší výhodou je, že si všechno zkusí a nemusí se bát, že by něco rozbili,“ dodal Ryška.

Firma vyvíjí nové produkty pro podporu výcviku pozemních a vzdušných sil podle aktuálních požadavků na vybavení a charakteristiku bojových a nebojových operací. Dále pracuje na vývoji simulačních systémů pro školení bezpečnostních orgánů včetně členů a pracovníků systému krizového řízení nebo na výzkumných projektech NATO.

Datum: 31.5.2019 16:00:00

Současně také


Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Facebook

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště