Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

IDET
24.-26.5. 2023

Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky

Virtuální seskok padákem nad Dubajem zaznamenal na IDETu enormní zájem

 

Pohled na umělé Palmové ostrovy v Dubaji si mohli vyzkoušet nadšenci parašutismu v Brně na Mezinárodním veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET. Společnost E.sigma v Brně vyvíjí a inovuje software pro nácvik seskoků padákem.


Poprvé se v Brně představili už před dvěma lety. „Tehdy to zaujalo především vojáky, takže jsme se na IDETu ukázali znovu a opět jsme sklidili nadšené pohledy,“ řekl produktový manažer Marcel Janáček ze společnosti E.sigma. Zájem o Parachute Simulator SOKOL přitom pocítili z celého světa, cílí však na Evropské státy.

Na vývoji se v brněnské pobočce podílí šest vývojářů. „Nikdo z nás neskáče, proto máme na tu technickou stránku profesionálního parašutistu. Říká nám, jak by to mělo letět. Náš tým to potom změní v algoritmech,“ vysvětlil Janáček.

Specifickou složkou simulátoru je pak virtuální realita, kterou skokan vidí. „Na pozadí a terén máme externisty. Každý zákazník si řekne své specifické požadavky na pozadí, takže se pak vytváří na míru. V tomto ohledu spolupracujeme také s odborníky na herní průmysl. Máme tak k dispozici nejrůznější pozadí od českých základen, lesní přírodu nebo například Dubaj,“ dodal Janáček. V případě českých základen se pak jedná o přesné virtuální repliky, které museli technici zdokumentovat a přesně vyobrazit.

Janáček také potvrdil, že se na veletrhu setkal se zástupci francouzské parašutistické školy. Ohlasy zaznamenal také u delegací z Indie nebo z Egyptu.

Parachute Simulator SOKOL byl speciálně vyvinut pro vícestupňový a holistický výcvik parašutistů od začátečníků až po výsadkáře, speciální jednotky a obojživelné jednotky.

Datum: 31.5.2019 16:00:00

Současně také


Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Facebook

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště