Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Tiskové zprávy

Rooftop Stage přenese hudbu ze střechy výstaviště do domácností

 

Brněnské výstaviště je nejlepším prostorem nejen pro pořádání veletrhů, ale také koncertů. A to i v případě, že na ně nemůžou přijít diváci. Dokazuje to nový projekt Rooftop Stage, který společnost Veletrhy Brno spoluorganizuje ve spolupráci s firmami Kletch, OH production a Desk and Skill.


Cílem Rooftop Stage je přenést jedinečnou atmosféru živých vystoupení do domů a bytů. „Na výstavišti se každý rok uskuteční desítky koncertů. Protože je teď nemůžeme pořádat v areálu, rozhodli jsme se je streamovat přes Facebook a YouTube,“ vysvětlil mluvčí společnosti Veletrhy Brno Jaroslav Bílek. Doplnil, že koncerty se uskuteční na netradičním místě, a to padesát metrů nad zemí na střeše administrativní budovy společnosti Veletrhy Brno.

Diváci se mohou každý týden těšit na zajímavá jména z české hudební scény. „Začínáme třetího dubna o půl třetí odpoledne. Zahraje DJ Schafff a SwingHouse s Marie Gilbert,“ nalákal strůjce myšlenky Pavel Cupák. Další interprety zatím organizátoři prozrazovat nechtějí, ale dodávají, že je na co se těšit.

Chybět nebude ani interakce mezi interprety a sledujícími. „Lidé mohou přes stream posílat vzkazy nebo pokládat otázky. Vystupující na ně pak zareagují v reálném čase,“ informoval technický garant Jakub Klečka.

Koncerty si diváci pustí zdarma. Již v dalším streamu budou moci lidé pomáhat. Výtěžek pak poputuje na dobrou věc.

Stream mohou diváci sledovat na facebookové stránce Rooftop Stage, BVV – Brněnské výstaviště, YouTube a stránkách umělců.

Datum: 3.4.2020 13:56:00

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště