Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MOBITEX
20.-23.4. 2016

Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu

Teplovzdušný ventilátor Stadler Form Paul

 

PROFIL EXPONÁTU

Exponát: Teplovzdušný ventilátor Stadler Form Paul
Kategorie: 2. místo v kategorii progresivní materiál / technologie
Umístění: Pavilon F, stánek č. 071
Výrobce: Stadler Form
Vystavovatel: Bibetus s.r.o.
Autor designu: Matti Walker

Popis exponátu

Stadler Form Paul je výjimečný teplovzdušný ventilátor s jedinečnou adaptivní tepelnou technologií (Adaptive Heat™), který má tři pracovní režimy:

  • automatický, kdy si Paul sám přizpůsobuje svůj tepelný výkon pro udržení nastavené teploty.    Nedochází tak k nepříjemným teplotním změnám kvůli neustálému vypínání a zapínání, ohřev probíhá jemně, tiše a díky oscilaci také rovnoměrně
  • manuální, ve kterém si můžete nastavit požadovanou pokojovou teplotu sami
  • chladící, kdy Paul funguje jako klasický ventilátor.

Z hlediska využitelnosti je důležité, že Paul je vhodným pomocníkem do jakékoliv místnosti, díky krytí IP21 může totiž fungovat stejně dobře i ve vlhkém prostředí (např. v koupelně). Navíc Paul díky omyvatelnému prachovému filtru funguje i jako jednoduchá čistička vzduchu. Důležitou vlastností Paula je také uživatelská přívětivost - ovládá se totiž pomocí jednoduchého dotykového panelu nebo dálkového ovládání. To vše podtrhuje jedinečný design, který vynikne jak v černé, tak i v bílé variantě.

Zdůvodnění vyjímečnosti exponátu

Výjimečnost Paula spočívá především v již zmíněné technologii ohřevu. Tradiční teplovzdušné ventilátory udržují požadovanou teplotu v závislosti na přesnosti použitého teplotního senzoru. Toho je nicméně dosaženo neustálým zapínáním a vypínáním přístroje při maximálním tepelném výkonu. To je také příčina potenciálního teplotního rozdílu 4 °C či vyššího (např. se zapíná při 18 °C, vypíná se při teplotě 22 °C, čeká, až teplota klesne opět na 18 °C a poté se znovu zapne).

Adaptivní tepelná technologie (podána patentová přihláška), dosáhne požadované teploty díky automatické regulaci tepelného výkonu (technologie je aktivní pouze v automatickém režimu). Teplota je udržována s přesností ±1 °C při konstantním, nízkém a v důsledku toho i tichém výstupu - podobně jako funguje klimatizace v autě. Jednoduše řečeno, čím je rozdíl mezi aktuální a požadovanou teplotou menší, tím nižší je výkon přístroje. To činí Paula velmi efektivním, ale zároveň také úsporným (adaptivní tepelná technologie ušetří až 12% energie) a tichým.

V kombinaci s dalšími vlastnostmi a funkcemi, jako jsou např. krytí IP21, pratelný prachový filtr, dálkové ovládání nebo oscilační režim, se tak jedná o zcela výjimečný přístroj, který je nejen účinným pomocníkem do domácnosti či kanceláře, ale díky krásnému designu také krásným doplňkem.

Foto

 

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště