Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MOBITEX
26.-29.4. 2017

Mezinárodní veletrh nábytku a interiérového designu

03. Křeslo SALVADOR, Královské sezení

 

PROFIL EXPONÁTU

Exponát: Křeslo SALVADOR, Královské sezení
Umístění: Pavilon F, stánek č. 001
Výrobce: Dýhy Večeřa, s.r.o., značka VESPERA
Vystavovatel: Cech čalouníků a dekoratérů, z.s.

Popis exponátu

  • Křeslo SALVADOR, Královské posezení bylo posledním  navrženým křeslem profesora Bořka Šípka pro českou firmu Dýhy Večeřa a spol, s. r. o., značka VESPERA a je jedinečné svou exkluzivitou a dokonalým ergonomickým řešením, použitými vysoce komfortními materiály od kostry přes pružicí, tvarovací a kypřicí materiály po potah.
  • Zdůvodnění výjimečnosti: Salvador bylo jméno jednoho z nejslavnějších surrealistů všech dob, a přesně jako ze snového dalíovského světa působí tento skvostný kus nábytku. Dřevěné nožičky zúžené do špičky, výrazná barevnost látky, noblesní řasení na područkách a kraje opěradla připomínající obrovské odstáté uši. Jedinečné a vyzývavé, zrozené z inspirace Bořka Šípka a precizním provedením bylo dovedeno k dokonalosti.
  • Atraktivní vzhled křesla Salvador nestojí sám o sobě, ale jde ruku v ruce s komfortem, který pochází z pečlivě stvořeného bytového doplňku. Konstrukce křesla zůstává klasická. Kvalitní HR vysoce elastické měkké polyuretanové pěny jsou upevněny na kostře a potaženy vysoce kvalitním čalouněním. I okraje křesla připomínající svou velikostí uši jsou tvořeny z laťovky a bez kování.
  • Salvador není tedy jen křeslem dekorativním - posezení v něm je zároveň příjemné a pohodlné. Jako surrealistické umění, ani křeslo Salvador není pro každého. Je určeno milovníkům nápaditého designu a lidem, kteří jej s pýchou vystaví do vstupní haly či obývacího pokoje. Tak, aby budilo pozornost a představivost, a především, aby bylo obdivováno pro svou jedinečnost.
  • Technické parametry:
    Výška – 148 cm
    Šířka – 76 cm
    Hloubka – 85 cm

Foto

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště