Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MSV
10.-13.10. 2023

Mezinárodní strojírenský veletrh

Mazak hledí do budoucna s optimismem


Společnost Mazak, která vystavuje na Mezinárodním strojírenském veletrhu prostřednictvím Technologického centra Yamazaki Mazak Central Europe s.r.o., je stále japonskou rodinou firmou, která je na trhu už více než 100 let. V současné době se již čtvrtá generace podílí na řízení společnosti, která je lídrem ve výrobě pokročilých technologických řešení.

Do Brna jsme přijeli s novým soustruhem ze singapurské produkce, který je osazený novým řídícím systémem, který má označení EZ a také jsme přijeli s naším novým pětiosým frézovacím centrem. Je to multifunkční frézovací centrum, které je osazeno jak spodní hlavou, tak protivřetenem,“ představil část expozice Jiří Mýtina, manažer společnosti. Na stánku je také demonstrováno obrábění na nejnovějších strojích INTEGREX i-250H ST a QTE-200 SG. Hlavní vystavovaný exponát dorazil do Brna z Milána a po ukončení veletrhů bude dále pokračovat ve svém tour po evropských zemích, přesto bude možné si jej v Česku ještě prohlédnout v Jažlovicích (okres Praha-východ) v technologickém centru, kde bude v polovině prosince instalován zhruba na dobu šesti měsíců.

Loňský ročník nám chyběl, bereme to tak, že je to svátek strojařiny, a jsme velice rádi, když se nám tady podaří potkat s našimi zákazníky. Je pravda, že jsme se snažili trochu přesunout do on-line prostoru, ale ten přímý kontakt to nenahradí, je to spíše jedna z cest, jak si můžeme udržet kontakt se zákazníkem, ale ten kontakt bohužel není plnohodnotný,“ posteskl si manažer společnosti, který se těší na současné zákazníky, ale i na ty potencionální. Společnost se letos soustředila na střední a malé firmy a jejich zástupce nás ujistil, že budou samozřejmě rádi, když se kdokoli za nimi zastaví i v této složité době.

Z každé krize vyšla společnost trochu silnější, v každé krizi byla ochotna investovat a připravovat se. Byť ten stav není na světě úplně ideální, hledíme do budoucna s optimismem,“ uzavřel krátké představení společnosti Jiří Mýtina.

 

Datum: 9.11.2021 15:19:00

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem MSV

 

Fotogalerie

Facebook

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště