Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Studenti mají před sebou zemědělskou olympiádu. Soutěží v dojení či jízdě na traktoru

 

Hned deset soutěží čeká mladé zemědělské talenty na brněnském výstavišti. U příležitosti Národní výstavy hospodářských zvířat se tu totiž uskuteční zemědělská olympiáda, kterou připravuje Zemědělský svaz České republiky ve spolupráci se Střední školou hospodářskou a lesnickou Frýdlant a dalšími společnostmi.

Studenty čeká nejen vědomostní test a nezáživný výpočet ekonomického příkladu, ale třeba také jízda zručnosti modelem traktoru či oblíbené dojení na čas. Skuteční mistři zvládnou za půl minuty nadojit i litr mléka. A jak si s tímto úkolem poradí šikovné ruce mladých zemědělců?

Přijďte se přesvědčit sami do pavilonu F, kde se v úterý 14. května kolem poledne budou soutěžící střídat na několika stanovištích při několika dalších úkolech.

V expozici Zemědělství žije! budou testovat svoji zdatnost v dojení, na stánku Výzkumného ústavu živočišné výroby, v.i.i. a Národního centra pro genetické zdroje zvířat zaloví ve vědomostech a poznávání plemen hospodářských zvířat. U prasat je bude čekat odhad hmotnosti čuníka. A na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity si vyzkouší odhad hmotnosti semen s porovnáním k objemu. A především mužské osazenstvo zaplesá při disciplíně jízda zručnosti traktorem John Deere od Stromu Praha. K této jízdě však řidičák nepotřebují. Soutěžit se totiž bude v přesnosti a rychlosti jízdy traktorem na dálkové ovládání.

A jak vše dopadne? Která zemědělská škola přiveze nejšikovnější studenty? Přijďte podpořit mladé talenty na Národní výstavu hospodářských zvířat. Slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen se uskuteční v úterý 14. května v pavilonu F u expozice Zemědělského svazu ve 14:30.

Registrace studentů do soutěže je možná do 30. dubna na e-mailové adrese: jelinkova@zscr.cz

Zdroj: Zemědělský svaz ČR

 

 

Datum: 23.4.2019 11:30:00

Souběžně také

Mohlo by vás zajímat

Vystavovatelé

 

Fotogalerie

Facebook

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště