Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Farmáři nyní mohou zpracovat balíky mnohem snadněji i díky hydropohonu

 

Kulaté nebo hranaté? Pro rozdružovač balíků sena, slámy i senáže Romet nehraje tvar roli. Potřebný materiál pak dovede ve stájích s podestýlnou a volném ustájení hospodářských zvířat rozprostřít na vzdálenost až 18 metrů. Manipulaci velice usnadňuje hydraulické čelo zařízení. Romet z dílny STS Olbramovice bude bojovat na brněnském veletrhu Animal Tech o Zlatou medaili.

 

Rozdružovač nakládá balíky pomocí hydraulicky sklopného zadního čela na posuvné dno. Podlahový dopravník pak pohání hydropohon s převodovkou. „V samotném jádru stroje se skrývá plno vyměnitelných nožů, které balík rozloží a nachystají ho pro zvířata ve stáji nebo v kravíně,“ řekla Radka Vaňková ze společnosti STS Olbramovice.

Video zde

Naložení balíku je přitom velice jednoduché a nemusí u toho být mnoho lidí. „Na zadní rampu nachystáte balík. Sundáte z něj ochrannou fólii a už necháte stroj, aby přesně dávkoval podestýlku. Klidně s ním také můžete zvířata krmit,“ dodala Vaňková. Romet zvládne nastýlat na vzdálenosti až 18 metrů. Pokud však máte větší halu, využijete jej právě k rozdělení sena jako krmiva.

Velkochovatelé pak mohou přemýšlet i nad delšími Romety. Pro větší objemy existuje alternativa, která zpracuje až 2 kulaté balíky, nebo 3 kulaté balíky o průměru 180 cm.

Do Zlaté medaile přihlásila firma STS Olbramovice také ještě krmný a nastýlací vůz Kamzíkhydraulickou lopatu a rozmetadlo organických hnojiv Davinio.

 

Text: Vojtěch Labuda, BVV
Foto: archiv STS Olbramovice, a.s.

 

Datum: 5.5.2019 12:50:00

Souběžně také

Mohlo by vás zajímat

Vystavovatelé

 

Fotogalerie

Facebook

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště