Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Hydraulická lopata pomůže v mnoha situacích a může se změnit také v kontejner

 

Vyrovnat cestu, převézt stroj, nebo jenom složit bedny plné jablek. Hydraulická lopata se osvědčí farmářům v rovném, ale i kopcovitém nebo náročném terénu. Největší využití má především při přepravě sypkých materiálů. Do soutěže o Zlatou medaili Animal Tech 2019 ji přihlásila společnost STS Olbramovice.

Hydraulická lopata slouží k nakládání, přepravě a vyklápění různých druhů sypkých, případně kusových materiálů. „Jedná se o takového pomocníka pro všechno. Pokud potřebujete převést materiál, tak není problém. Naši klienti ji však používají i k rozdílným účelům. Například s ní v zimě odklízejí velké závěje sněhu,“ popsala hydraulickou lopatu Radka Vaňková ze společnosti STS Olbramovice, a.s.

Lopata přitom funguje na velmi jednoduchém principu. „Nejdůležitější je teleskopický hydraulický válec, díky kterému je její ovládání velice jednoduché. Protože nosný rám je z robustní konstrukce, bez problému dokáže přemístit náklad až do dvou tun,“ řekla Vaňková. Rám lopaty doplňuje také odnímatelné kyvné čelo.

Farmáři mohou hydraulickou lopatu přeměnit v kontejner. „K lopatě můžeme přidat díly ke zvýšení objemu. Záleží, jak velkou plochu pro přepravu potřebujete, ale klidně z ní uděláte i velkoobjemový kompaktní kontejner,“ řekla Vaňková. Lopatu navíc upevníte i na vysokozdvižný vozík.

Do klání o Zlatou medaili přihlásila firma STS Olbramovice také ještě svoje další tři zařízení - krmný a nastýlací vůz Kamzík, rozdružovač balíků Romet a rozmetadlo organických hnojiv Davinio.

Text: Vojtěch Labuda, BVV
Foto: archiv STS Olbramovice, a.s.

 

Datum: 8.5.2019 14:54:00

Souběžně také

Mohlo by vás zajímat

Vystavovatelé

 

Fotogalerie

Facebook

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště