Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Další česká premiéra. BD Tech představí automatickou váhu TriSortpro a chce s ní promluvit do Zlatých medailí

 

Jednodušší plánování termínu porážky, vyšší zisky, úspora nákladů na krmení, lepší využití stáje. S tím vším může pomoci automatická třídicí váha TriSortpro. Na veletrhu Animal Tech ji zájemci uvidí v české premiéře. Její možnosti a vlastnosti jsou podle společnosti BD Tech s.r.o. tak výjimečné, že zařízení vysílá do soutěže o Zlatou medaili Animal Tech 2019.

Díky této automatické váze z dílny německého BigDutchman lze třídit podle hmotnosti vykrmovaná zvířata ve velkých skupinách - ideálně 250 až 400 zvířat/skupinu. To především znamená, že se přesně zjistí počet a hmotnost jatečně zralých zvířat. Zvířata s podváhou či nadváhou je možné označit dvěma různými barvami.

Systém váhy stojí na selekčních pneumatických brankách napojených na vážicí jednotku. Po zjištění hmotnosti vždy jednotlivého zvířete se mu otevře branka do oblasti, kam zvíře podle své své patří – buď do některé z krmných částí, nebo do sekce jatečně zralých.

Video zde

V Česku se tato novinka představí na brněnském veletrhu Animal Tech. „U nás zahájíme prodej po veletrhu. V Německu si ji ale všechny farmy chválí,“ řekl Tomáš Baloun ze společnosti BD Tech s.r.o. „Navíc bychom díky ní mohli docílit ustálení jatečních kategorií,“ dodal Baloun.

 

Text: Vojtěch Labuda, BVV
Foto: archiv BD Tech s.r.o.

 

Datum: 10.5.2019 9:17:00

Souběžně také

Mohlo by vás zajímat

Vystavovatelé

 

Fotogalerie

Facebook

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště