Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Nechte se oslovit kouzlem Normandie


ODPOLEDNE V RINGU DOJENÝCH PLEMEN NA NVHZ V BRNĚ

ÚTERÝ 25.4.2023 OD 13.00 h


Normandský skot plemeno unikátní svou všestranností a kvalitou produkce!

13.00 Prolog o plemeni na velkoplošné obrazovce u ringu

13.30–16.00 Soutěžní přehlídka normandských plemenic

  • Rozhoduje bonitérka Mme Sixtine Person z Francie
  • Jalovice mladší – patron a předání cen (Karlov a.s.)
  • Jalovice starší – patron a předání cen (VK Drcman)
  • Prvotelky – patron a předání cen (Fides Agro)
  • Starší krávy – patron a předání cen (VVV Vernéřovice)
  • Nejlepší vemeno – patron a předání cen (Alfa Agritechnik CZ)
  • Šampionka výstavy – patron a předání cen (Synetics)

16.30 Randez vous normandských chovatelů a ošetřovatelů u stánku Normandského svazu. Přípitek a občerstvení pod patronací firmy Bursia Praha.

Kromě osvěžujícího pohledu na nedaleko ustájené trojbarevné normandky evokující pocit snadného bytí, a kromě zkušeností s chovem normandského plemene v ČR se také doslechnete o jeho unikátních přednostech. To vše u stánku normandského svazu. Můžete i ochutnat, co je a2 mléko a jaký má význam pro lidské zdraví. Nebo proč jsou ve Francii za nejkvalitnější sýry považovány často ty, které jsou vyrobeny z normandského mléka. Zjistíte i ochutnáte, že skvělé sýry zatavené do vosku se daří vyrábět i paní Zaoralové na nejznámějším českém statku s normandkami v Čabové u Moravského Berouna. Proč jsou jedny v červeném vosku a druhé ve žlutém?

Jistě také uslyšíte o významu jemného mramorování normandského masa pro špičkovou kuchyňskou úpravu vybraných specialit od manažerů BIO farmy Agrofyto, sourozenců Mužikovských z Lidečka na Valašsku. Také se dozvíte o posledních výzkumech ohledně vyššího obsahu zdravějších Omega-3 mastných kyselin v hovězím mase zvířat chovaných na pouze travních porostech a pastvinách, nebo BIO systémech. Ukázky zpracování hovězího masa pak bude předvádět v sobotu a neděli u ringu chovu prasat vyhlášený odborník kuchař a řezník p. František Kšána.

Můžete využít prodeje vysoce kvalitního normandského BIO masa, případně plnotučného pastevního BIO mléka typu a2 a z něj i získaných obzvláště kvalitních mléčných výrobků v:

  • Neděli 23.4.2023 od 9.00–16.00
  • Úterý 25.4.2023 od 9.00–12.00 rovněž u stánku Normandského svazu.

Prodej tak úspěšné a2 zmrzliny z normandského mléka poběží během celé výstavy u stánku Normandského svazu mezi 9.00–16.00 hod.

PŘIJĎTE POBEJT A TROCHU SE I NĚCO DOZVĚDĚT!

 

Datum: 16.3.2023 15:09:00

Souběžně také

Mohlo by vás zajímat

Vystavovatelé

 

Fotogalerie

Facebook

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště