Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Mezinárodní hudební festival Brno

Byl založen v roce 1966, kdy činnost brněnských uměleckých institucí dostávala po letech tuhé izolace zase mezinárodní rozměr a otvírala Brno a jeho hudební život okolnímu světu.

Zřízením dalších větví festivalu se tento původní "velký" festival stal MORAVSKÝM PODZIMEM. Vedle něho probíhá (od roku 1992) každý rok ve dvou týdnech mezi Květnou a Bílou nedělí VELIKONOČNÍ FESTIVAL DUCHOVNÍ HUDBY situující svých šest většinou orchestrálně kantátových večerů do brněnských chrámů.

Třetí větví festivalu je pohyblivá (v čase i místem konání) EXPOZICE NOVÉ HUDBY usilující o netradiční prezentaci současné, často experimentální tvorby. Jejích pět večerů má každý rok společný námět, spojující svým způsobem velmi rozdílné výkony interpretů, mezi nimiž se objevují mezinárodní špičky ve svém oboru.

Pořadatelem MHF BRNO je FILHARMONIE BRNO, p.o. 

Aktuální programy festivalů naleznete na www.mhf-brno.czwww.filharmonie-brno.cz nebo na Facebooku.

Zde může být i vaše firma - Název firmy

Na tomto místě bude krátký popis vaší firmy nebo popis služeb, které nabízíte zákazníkům. Délka tohoto popisu je omezena. Prezentace bude v české, anglické a německé verzi. V levé části pak bude umístěn obrázek, který nám zašlete.
Pokud máte zájem být zobrazeni v tomto přehledu našich partnerů, kontaktujte prosím oddělení reklamy na telefonu 541 152 216 nebo e-mailem reklama@bvv.cz.

Zde bude kontakt včetně odkazu na vaši www adresu (max 80 znaků).

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště