Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

PYROS
24.-27.5. 2023

Mezinárodní veletrh požární techniky a služeb

Sobotní Den bezpečnosti – Záchranáři dětem na brněnském výstavišti slavil úspěch

 

Akce Den bezpečnosti – Záchranáři dětem navázala na odbornou část mezinárodních bezpečnostních veletrhů IDET, PYROS, ISET. V prvních třech odborných dnech veletrhy navštívilo více než 26 tisíc návštěvníků. V sobotu 1. června se výstaviště otevřelo široké veřejnosti a přivítalo více než 10 000 návštěvníků, převážně rodin s dětmi a fanoušků vojenské, policejní, hasičské i záchranářské techniky. Složky integrovaného záchranného systému pro ně připravily pestrý program ukázek, zábavy i soutěží.

Děti si vyzkoušely práci záchranářů, policistů i hasičů. V pavilonu Z vyrostlo 14 stanovišť s úkoly, za jejichž alespoň částečné splnění děti čekalo překvapení v tzv. odměnárně. Děti si prošly stanoviště Krajského sdružení hasičů JmK, HZS JmK, Krajského ředitelství PČR JmK, ZZS JMK, Městské policie Brno, Technického muzea v Brně, VUT Brno a Aplikace Záchranka. V informační zóně svoji činnost představily Nadace Krtek, Nadace Hroch, Popálky nebo Klára pomáhá. Prezentovány byly i projekty AED a Seniorská obálka.  

Na terénním polygonu diváci po celý den obdivovali atraktivní vojenskou a policejní techniku i výkony jednotek, které na živo předváděly různé typy zásahů. Do venkovní expozice Ministerstva obrany a Armády ČR lákaly třeba ukázky práce psovodů nebo vystoupení motocyklové jednotky s hudebním doprovodem. Přístupná byla také vnitřní část expozice MO a Armády ČR v pavilonu P, která připomněla významná výročí v podobě 20 let od vstupu ČR do NATO a 100 let Generálního štábu AČR.

Velký zájem byl také o výstavu historické vojenské techniky, kterou uspořádal Veteran Vehicle Club Březník. A na své si přišli všichni příznivci hasičského sportu, protože přímo na výstavišti probíhal celodenní závod v disciplínách TFA neboli Toughest Firefighter Alive. Dospělí bojovali v soutěži O pohár prezidia Moravské hasičské jednoty, zatímco děti mohly absolvovat lehčí verzi závodu.

Poslední den veletrhů bezpečnosti uzavřel zdařilou akci a byl krásným dárkem k Mezinárodnímu dni dětí.

Datum: 2.6.2019 8:10:00

Současně také


Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Facebook

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště