Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Stavební veletrh Brno
2.-4.3. 2023

Stavební veletrh Brno

Mobile Hut

KAMKOLIV & NEZÁVISLE!

Mobile Hut je výsledkem hledání nové formy mobilního bydlení. Jde o designový domek, který nabízí plnohodnotný komfort pro žití s tím rozdílem, že se dá navíc ještě "zabalit" a kamkoli převézt. Produkt na pomezí architektury a designu má za cíl otevřít nové způsoby dočasného bydlení v předražených městech a na místech, kde nelze běžně stavět. Obydlí souzní se současným trendem nomádského stylu života a nabízí svým uživatelům možnost utéct od stereotypních návyků konzumní společnosti a přiblížit se přírodě.

Forma

Forma domu kopíruje siluetu archetypálního domu se sedlovou střechou. Nablýskaný hliníkový plášť je dokonalou schránkou odolávající nejtvrdším klimatickým podmínkám. Je v kontrastu s okolním prostředím, které se v něm zároveň zrcadlí. Objem domu velikostně splňuje všechny limity pro použití na pozemních komunikacích. Jeho rozměry jsou (šířka x výška x délka) 2,3 x 3,9 x 5 metrů. Užitná plocha včetně výklopné terasy a patra na spaní je prostorných 19 metrů čtverečních. Důmyslným řešením interiéru v podstatě Mobile Hut plnohodnotně nahradí byt o velikosti 2+KK.

Interiér

Interiér je obložen tenkými deskami ze smrkových lamel, ze kterých je vyroben i všechen kompletně atypický nábytek. Velkorysost a vzdušnost vnitřního prostředí je docílena převýšením hlavního prostoru otevřením do sedlové střechy a velkým francouzským oknem. Minimalistický interiér z přírodního materiálu vytváří útulnou kulisu, která je maximálně propojena s exteriérem průhledy jednotlivými okny. Každý milimetr prostoru je důmyslně promyšlený tak, že se zde pohodlně vyspí čtyři osoby.

Vybavení

Nachází se zde vybavená kuchyň s lednicí, dřezem a dvouplotýnkovým vařičem. Bílá bezúdržbová koupelna je vybavena sprchovým koutem, umyvadlem a chemickým záchodem. V interiéru nechybí velké množství skříní a úložných prostorů, které umožňují plnohodnotné bydlení v domku. Atypický nábytek je možné nejrůzněji polohovat a tím využívat hlavní prostor různým způsobem například jako: jídelnu, obývací pokoj, pracovnu, posilovnu nebo ložnici. Srdcem domu jsou krbová kamna na dřevo, která slouží také jako záložní zdroj tepla. Osvětlení je řešeno designovými LED svítidly s elektrickým okruhem na 12V.

Konstrukce

Konstrukce domu je ze samonosných sendvičových panelů, které jsou k sobě plnoplošně slepený. Tato technologie umožnila produkt výrazně odlehčit, aniž by dům přišel o svou odolnost a tepelné vlastnosti obálky srovnatelné s konvenční výstavbou. Celková váha produktu včetně podvozku je pouhých 2100 kilogramů. Domek lze tedy pohodlně odvézt za větším autem, dodávkou, SUV s přípojným zařízením.

Výroba

Mobile Hut zahájil sériovou výrobu a dodává ve dvou verzích. Základní verze je uzpůsobena připojení na elektrickou síť a zásobování pitnou vodou. Off grid verze Mobile Hut navíc obsahuje fotovoltaické panely, velkokapacitní akumulátory, nádrže na pitnou/odpadní vodu a dvě desetikilové plynové lahve zabezpečující teplovzdušné vytápění a ohřev teplé vody. Obydlí se dá celkově ovládat a kontrolovat na dálku přes internet. Výrobek je homologovaným přípojným vozidlem typu O2 s technickým průkazem a státní poznávací značkou. Na jeho umístění není potřeba žádné povolení. Stačí se domluvit s vlastníkem pozemku, či zaparkovat na vyhrazených místech. Mobile Hut lze použít téměř kdekoliv: v přírodě i ve městě bez nutnosti napojení na technickou infrastrukturu.

Mobilita

Výrobek je homologovaným přípojným vozidlem typu O2 s technickým průkazem a státní poznávací značkou. Na jeho umístění není potřeba žádné povolení. Stačí se domluvit s vlastníkem pozemku, či zaparkovat na vyhrazených místech. Mobile Hut lze použít téměř kdekoliv: v přírodě i ve městě bez nutnosti napojení na technickou infrastrukturu.

www.mobilehut.eu

 

 

 

Datum: 18.1.2023 7:49:00

Současně také

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště