Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

TECHAGRO
30.3. - 3.4. 2014

Mezinárodní veletrh zemědělské techniky

CLAAS ICT - Elektronický systém umožňující optimalizaci výkonu traktoru a připojeného nářadí

 

PROFIL EXPONÁTU
Exponát: CLAAS ICT - Elektronický systém umožňující optimalizaci výkonu traktoru a připojeného nářadí
Umístění: pav. F, st. 015
Výrobce: CLAAS KGaA mbH
Vystavovatel: AGRALL zemědělská technika a.s.

Stručná charakteristika exponátu

ICT (Implement Controls Tractor – nářadí řídí traktor) je nový software umožňující na základě dat získaných na nářadí kontrolovat pojezdovou rychlost traktoru přes ISOBUS. Firma CLAAS poprvé použila systém ICT v soupravě traktoru a lisu na  hranolovité balíky. ICT využívá dat získaných ze  čtyř senzorů umístněných na lisu. Těmito senzory se měří otáčky sběracího ústrojí, otáčky řezacího či vkládacího rotoru, zatížení kasače předlisovací komory a průměrný přírůstek balíku. Ten se stanoví jako průměr posledních tří naměřených hodnot. Obsluha pouze plynule volí mezi maximální slisovaností balíku či maximálním výkonem. Limitujícími faktory jsou zatížení lisu, nastavitelná maximální pojezdová rychlost, nastavitelná rychlost na souvratích. V případě přetížení lisu dojde k odpojení pohonu vývodového hřídele a zastavení traktoru. K opětovnému uvedení stroje do pohybu stačí pouze povel řidiče.

Systém byl navržen, aby byla maximálně využita kapacita nářadí a přitom nedocházelo k jeho neustálému přetěžování. Tím se maximálně omezí prostoje a náklady spojené s opravami a údržbou stroje.

Specifikace předností ve srovnání s konkurencí

Vždy optimální nastavení stroje a maximální využití jeho kapacity, minimalizace prostojů způsobených ucpáním lisu a jeho odstraňováním, usnadnění práce i méně zkušené obsluze, Minimalizace přetěžování lisu a tím prodloužení jeho životnosti, snížení počtu oprav a tím i nákladů na provoz lisu, komfort pro obsluhu.

Foto

Mohlo by vás zajímat

Facebook

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště