Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

TECHAGRO
30.3. - 3.4. 2014

Mezinárodní veletrh zemědělské techniky

ENSIN®

 

PROFIL EXPONÁTU
Exponát: ENSIN®
Umístění: pav. V, st. 001
Výrobce: Duslo, a.s.
Vystavovatel: AGROTEC a.s.

Stručná charakteristika exponátu

ENSIN® je moderní dusíkato-sirné hnojivo (26% N + 13S) pro intenzivní a zodpovědné pěstování zemědělských plodin vč. zeleniny.

ENSIN®  je inovací produktu DASA 26/13, který je na českém trhu znám a úspěšně využíván téměř 15 let. Je výsledkem vlastního výzkumu Duslo, a.s. Šala a interní spolupráce v rámci společností koncernu AGROFERT (zejména SKW Piesteritz GmbH). Z celkového obsahu dusíku jsou 2/3 ve formě amonné, která je stabilizována inhibitory nitrifikace. Zbývajících 7,5% dusíku je v nitrátové formě umožňující okamžité přijetí rostlinou. Použitím ENSIN® se výživa dusíkem stává nejen efektivnější (díky lepšímu využití N a dalších živin zlepšuje výši a kvalitu výsledné produkce), ale především ekologičtější (významně snižuje riziko vyplavení nitrátů, snižuje emise NOx do ovzduší, díky možnosti jednorázové aplikace /snížení počtu aplikací/ snižuje spotřebu PHM a šetří tak čas). ENSIN® byl zaregistrován na jaře 2012 a ještě v témže roce prostřednictvím obchodní sítě AGROFERTu započali zkušební dodávky na český trh, výrobcem je slovenské Duslo, a.s. Šala. Dosavadní (2-leté) výsledky v podmínkách ČR potvrzují deklarované vlastnosti a přínos hnojiva.

Specifikace předností ve srovnání s konkurencí

V této chvíli lze hnojivo ENSIN® téměř považovat za jedinečné a bezkonkurenční na českém agrárním trhu. Na českém zemědělském trhu se s inhibitory nitrifikace (dále jen  IN) můžeme setkat cca od roku 2007, kdy na trh vstoupily produkty SKW Piesteritz (ALZON a Piadin, následně pak kapalný ALZON 25/6S), dalším a v této chvíli potenciálně jediným přímým konkurentem je hnojivo ENTEC.

ALZON® obsahuje shodné inhibitory nitrifikace, ale je to hnojivo na bázi močoviny, dodavatelem na ČR trh je Agrofert.

Piadin® – inhibitor nitrifikace pro organická a statková hnojiva

ALZON 25/6S – kapalné hnojivo, defakto představuje DAM s přídavkem síry + IN, výrobcem SKW Piesteritz, na trh dodává Agrofert,

Entec – jedná se o dusíkato-sirné hnojivo (26/13) s inhibitorem nitrifikace DMPP (di-metylpyrazol fosfát),vyrábí BASF, na ČR trh dodává AgroEfekt, s.r.o. (firma se soustředí na „hobby“ trh resp. trávníky, zahradnictví; s agrosektorem obchoduje minimálně …).

Dostupnost hnojiva v čase a místě, poradenství – Duslo Šaľa je tradičním dodavatelem hnojiv na ČR trh, Ensin vyrábí na „klasické“ univerzální granulační lince (šarže po 3-5 tis. tun); díky zázemí koncernu Agrofert má vybudovanou celorepublikovou distribuční síť a to jak obchodní, tak poradenskou.Kombinace inhibitorů nitrifikace (DCD+TZ) spolu s dusičnanem a síranem amonným (DASA) zaručuje statisticky porovnatelnou účinnost jako konkurenční inhibitor nitrifikace DMPP (di-methylpyrazol fosfát), který je obsažen v produktu ENTEC (BASF).

Foto

Mohlo by vás zajímat

Facebook

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště