Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

TECHAGRO
30.3. - 3.4. 2014

Mezinárodní veletrh zemědělské techniky

Free Concept - systém přesného ovládání rozmetadla pomocí GPS

 

PROFIL EXPONÁTU
Exponát: Free Concept - systém přesného ovládání rozmetadla pomocí GPS
Umístění: A1/038
Výrobce: BOGBALLE A/S
Vystavovatel: Honoris a.s.

Stručná charakteristika exponátu

Systém využívá všech hardwarových i softwarových možnosti běžných tabletů k ovládání špičkových funkcí rozmetadel Bogballe pomocí GPS.  

Tablet umístěný v kabině traktoru se stává simulovaným ISO BUS terminálem a to prostou instalací programu Calibrator Free z obchodu GooglePlay (o.s. Android 4.0). V levé části obrazovky tabletu běží GPS navigace, zatímco pravá část nabízí dotykový panel pro ovládání rozmetadla.  Systém tak umožňuje uživateli pohodlně ovládat všechny základní funkce rozmetadla a navíc, díky propojení s GPS též plně využít vyspělé funkce automatického ovládání, které jsou jinak k dispozici pouze ve spojení s dražšími typy navigací. Jde zejména o automatický START/STOP při otáčení na souvratích a dále nezávislé ovládání 8 sekcí záběru rozmetadla v klínech nepravoúhlých polí (letošní novinka Bogballe nazvaná SCD).

S řídicí jednotkou rozmetadla (Calibrator ZURF) je tablet spojen bezdrátovou WiFi technologií. Malý komunikační modul připevněný na Calibratoru Zurf  funguje jako WiFi router a zároveň poskytuje 3 volné COM porty. Ty jsou připraveny pro připojení externí antény a dále pro připojení systémů variabilních aplikací (N-sensor a pod).

Specifikace předností ve srovnání s konkurencí

Jde o první systém tohoto druhu použitý v zemědělství:  1. Uživatel není nucen pořizovat si zvlášť navigaci, či řešit kompatibilitu stávající navigace s rozmetadlem Bogballe  2. Sjednocením do jedné dotykové obrazovky získává uživatel komfort srovnatelný s nejnovějšími ISO BUS terminály 3. Použití WiFi bezdrátové komunikace výrazně zjednodušuje instalaci systému v kabině traktoru i možnost jeho snadného přenosu do traktoru jiného 4. Cena kompletní výbavy včetně antény a tabletu přitom nepřesahuje 55 tis. Kč bez DPH 5. Současná verze programu Calibrator Free i její budoucí vylepšení jsou vždy k dispozici zdarma.

Foto

Mohlo by vás zajímat

Facebook

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště