Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

TECHAGRO
30.3. - 3.4. 2014

Mezinárodní veletrh zemědělské techniky

Väderstad E-services

 

PROFIL EXPONÁTU
Exponát: Väderstad E-services
Umístění: pav. F, st. 015
Výrobce: Väderstad-Verken AB
Vystavovatel: AGRALL zemědělská technika a.s.

Stručná charakteristika exponátu

Nové ovládání strojů Väderstad – v dnešním světě aplikací, mobilních telefonů a tabletů, přichází firma Väderstad s revolučním řešením pro uživatele secích strojů. Průlom na trhu v tomto oboru představí na veletrhu Techagro pod souhrnným názvem E-services. To, že se jedná o pokrokové řešení, značí i propojení s nejlepším výrobcem tabletů na světě a využívání jeho služeb pro uživatelskou aplikaci E-control a E-parts. Firma Väderstad se při vývoji opírala o mnohé zkušenosti, neboť účelově byly tyto aplikace tvořeny pro secí stroje Rapid A a Tempo, což jsou vlajkové a zároveň zákazníky prověřené stroje.

K samotnému ovládání stroje byla zvolena platforma iPad od firmy Apple, pro kterou byla vyvinuta aplikace E-control s jednoduchým uživatelským rozhraním, kterou lze snadno stáhnout do vlastního iPadu. Vyřešeno bylo i uchycení iPadu v kabině traktoru. Pro tyto účely byl vyvinut speciální patentovaný držák s osmi tlačítky, kterými lze ovládat hlavní funkce stroje. To je praktické především na nerovném terénu. Nově můžeme provádět kalibraci dávky osiva i mimo kabinu traktoru přímo u stroje, což také zlepšuje komfort obsluhy. Komunikace mezi secím strojem a iPadem probíhá pomocí bezdrátové sítě Wi-fi. Na stroji je umístěna brána, tzv. Gateway, která v sobě uchovává informace o stroji, přijímá pokyny z iPadu a vysílá provozní hodnoty stroje zpět do kabiny. Důležité je, že nemusíte mít na svém iPadu aktivní internet. Jestliže je traktor vybaven ISOBUS terminálem, pak mohou být v tomto případě veškeré informace o stroji zobrazeny na vlastním terminálu traktoru.

Na terminálu je možné nastavit a sledovat například výsevek, dávku hnojiva nebo mikrogranulátu, otáčky ventilátoru, kolejové řádky a podobně, zatímco na iPadu jsou zobrazeny statistiky kvality setí u jednotlivých výsevních jednotek stroje Tempo. Díky ISOBUS propojení jakékoliv navigace traktoru a stroje Väderstad je možné automatické vypínání jednotlivých sekcí secího stroje při dojíždění na souvratě nebo do klínů pozemku.  Objednat si správný díl přímo na poli už není jen hudbou budoucnosti. Služba E-parts umožnuje jednoduché vyhledávání náhradních dílů v aplikaci na svém iPadu. Díly lze vybrat ze seznamu, který je roztříděn do jednotlivých kategorií, nebo jej jednoduše označit na 3D modelu stroje, který si můžeme libovolně natáčet či přibližovat. Jakmile označíme díl, přidá se nám do „nákupního košíku“, tak jak to známe v internetových obchodech. Poté stačí objednat jej na zvoleném nejbližším servisním středisku, které si obsluha přednastaví. Navíc máte ve svém iPadu při ruce všechny návody k obsluze, katalogy náhradních dílů a další užitečné informace. Průlomové, pokrokové, efektivní a přitom jednoduché, takto stručně lze aplikaci E-services shrnout.

Specifikace předností ve srovnání s konkurencí

Být stále o krok před konkurenty je strategie firmy Väderstad. Doba si žádá zjednodušení práce a vyšší výkony. Väderstad tyto potřeby vnímá a jako první ve svém oboru přichází na trh s produktem který nabízí řešení. V dnešní době je potřeba mít informace, a to informace, které nejsou balastem pro uživatele secích strojů, ale také pro mechanizátory a management podniku. E-services nabízí účelově potřebné informace, které vedou k vyšší produktivitě práce a tím přímo úměrně vyšším ziskům. Součástí života je výskyt problémů a nutnost je řešit. U každého stroje může jeho používáním nastat nějaký problém. Pomocí aplikace E-services se stává řešení daného problému rychlejší a efektivnější.

Foto

Mohlo by vás zajímat

Facebook

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště