Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

TECHAGRO
3.-7.4. 2016

Mezinárodní veletrh zemědělské techniky

ROPA Tiger 5

PROFIL EXPONÁTU

Exponát: ROPA Tiger 5
Umístění: Pav. A, st. č. 017
Výrobce: ROPA Fahrzeug- und Maschinenbau GmbH
Vystavovatel: Dagros, s.r.o.

Stručná charakteristika exponátu

ROPA Tiger 5 je praktický a inovativní třínápravový sklízeč cukrové řepy. ROPA vyvinula speciálně pro Tiger 5 novou koncepci podvozku s výkyvnou přední nápravou ve spojení se 2 hydraulicky podepřenými zadními nápravami. Konkrétně pro Tiger 5 a jeho vysoký pracovní výkon byl společnostmi ROPA, Omsi a Bosch-Rexroth, vyvinut zcela nový plynulý pohon pojezdu. Ořez Micro-Topper= ostrými noži je chrást odříznut, ničím se neplýtvá, žádná řepa není oříznutá příliš nízko. Pod označením R-Concept slučuje ROPA novou intuitivní filozofii ovládání. Velký dotykový display 12,1“ poskytuje informační a řídící centrum stroje. ROPA Tiger 5= „Nová extra třída“.

Specifikace předností ve srovnání s konkurencí

Hydraulický systém podvozku šetrný k půdě s novou technologií pneumatik a tlakem huštění již od 1,4 barů pro intenzivní sklizeň okopanin.

  • Unikátní mezi třínápravovými sklízeči cukrovky je také automatické vyrovnávání náklonu pomocí šesti hydraulických válců a měřících senzorů. Do 10-ti % náklonu je podvozek hydraulikou stále dorovnáván do vodorovné polohy.
  • Jedinečným rysem Tigra mezi všemi třínápravovými sklízeči cukrové řepy je přímý přenos hnací síly prostřednictvím kloubových hřídelí umístěných ve stejné ose od pohonu pojezdu přes obě zadní nápravy až na přední nápravu – což je obrovskou výhodou pro vynikající trakci stroje v měnících se nebo obtížných půdních či sklizňových podmínkách.
  • Tiger 5 má o 49 procent větší styčnou plochu, o 33 procent nižší kontaktní povrchový tlak díky pneumatikám Michelin IF1000/55 R32 CerexBib
  • Výrazné snížení max. zatížení díky jeho přenesení: o 8 % méně na první nápravě, o 37 % méně na druhé nápravě, o 43 % méně na třetí nápravě

Foto

Mohlo by vás zajímat

Facebook

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště