Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

TECHAGRO
3.-7.4. 2016

Mezinárodní veletrh zemědělské techniky

BiG X - VariQuick – zařízení pro rychlou výměnu travní šachty za drtič zrna v dopravním kanálu sklízecí řezačky BiG X 580

PROFIL EXPONÁTU

Exponát: BiG X - VariQuick – zařízení pro rychlou výměnu travní šachty za drtič zrna v dopravním kanálu sklízecí řezačky BiG X 580
Umístění: Pav. P, st. č. 001/C
Výrobce: Maschinenfabrik Bernard KRONE GmbH & Co. KG
Vystavovatel: Společná expozice dovozců strojů Krone do České republiky a Slovenska

Stručná charakteristika exponátu

VariQuick

Komfortní a praktický je systém VariQuick, který umožňuje rychlou a snadnou výměnu drtiče zrna za travní kanál a zpět. Drtič zrna a kanál na trávu jsou spolu spojeny a lze je posunovat jako zásuvky. Řezačka tak dosahuje výrazně větší flexibility použití, ať se jedná o řezání kukuřice, trávy, nebo celých rostlin na silážování. Díky rychlému systému VariQuick je možné přestrojení stroje včetně demontáže drtiče zrna během několika málo minut.

Specifikace předností ve srovnání s konkurencí

Pokud například zákazník plánuje dopolední sklizeň trávy a odpoledne sklizeň kukuřice, pak se dá hovořit téměř o minutě. Stačí pouze vysunout drtič zrna z šachty toku materiálu. Díky vzájemnému spojení drtiče zrna a travní šachty se automaticky do šachty toku materiálu zasune travní kanál.

V případě dlouhodobého nasazení stroje při sklizni trávy lze zrnový drtič zcela vyjmout, a to během několika málo minut.

Systém VariQuick je vybaven hydraulickou ruční pumpou, pomocí které lze zrnový drtič vyklopit pod sklízecí řezačku. Následně se na drtič nasadí tři přepravní kolečka a pohodlně se s drtičem vyjede mimo stroj. Demontáž nevyžaduje použití žádného manipulačního prostředku a není nijak náročná na tělesnou kondici obsluhy.

Foto

Mohlo by vás zajímat

Facebook

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště